Bevallingsingrepen

Een ingreep tijdens je bevalling kan verschillende redenen hebben, zoals het op gang brengen van je weeën of om de geboorte van je kind makkelijker te maken.

Inleiden

Inleiden is het kunstmatig op gang brengen van je bevalling. Je wordt alleen ingeleid als hier een aanleiding voor is. Inleiden kan op twee manieren: via tabletten die in de vagina worden ingebracht of via medicijnen die door middel van een infuus worden toegediend.

Zuignap

Bij een zuignap, ook wel vacuümextractie genoemd, plaatst de gynaecoloog een zuignap op het hoofd van je baby. Doordat de lucht uit de nap wordt gepompt, zuigt het zich vast aan het hoofd van je baby. Zodra er een wee komt, kan de gynaecoloog trekken aan de pomp en zo je baby naar buiten helpen.

Tang

De tang bestaat uit twee lepels die aan de weerzijden van het hoofd van je baby worden gelegd. Je gynaecoloog helpt op die manier mee om je baby ter wereld te brengen.

Inknippen

Het kan zijn dat de opening waar je baby doorheen moet te klein is. De opening wordt dan groter gemaakt, door er een knip in te geven. Dit gebeurt vaak op het moment dat je een wee hebt of onder een plaatselijke verdoving. Na de bevalling wordt je gehecht.

Keizersnede

Als blijkt dat je baby niet op de natuurlijke manier geboren kan worden, is een keizersnede een goed alternatief.

Media Filter
Elaine85

maandag 26 september 2016 14:17

Ingrijpende bevalling

Een ingreep tijdens de bevalling kan als een traumatische gebeurtenis ervaren worden door de moeder en/of andere betrokkenen bij de bevalling, bijvoorbeeld de partner. Stichting Bevallingstrauma staat voor bewustwording van posttraumatisch stress syndroom, niet alleen tussen ouders maar ook voor medische professionals. U kunt meer lezen over PTSS na de bevalling en Stichting Bevallingstraume op onze website http://stichtingbevallingstrauma.nl/

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×