De bevalling

Een gemiddelde bevalling duurt tussen de 8 en 12 uur. De bevalling van je eerste kind duurt meestal iets langer. Een bevalling bestaat uit verschillende fases en begint met de ontsluitingsfase.

De ontsluitingsfase

Tijdens deze fase trekt je baarmoeder voor het eerst samen. Dit gebeurt iedere 10 á 30 minuten en duurt ongeveer 40 seconden per keer. De weeën volgen elkaar steeds sneller op, tot ze op een gegeven moment ongeveer om de twee minuten komen. Wanneer de baarmoedermond 10 cm is, is er sprake van volledige ontsluiting.

De uitdrijvingsfase

Tijdens deze tweede fase wordt je baby geboren. Door middel van samentrekkingen van de baarmoeder en sterke persweeën, wordt je baby naar buiten geduwd. In de meeste gevallen komt het hoofdje van je baby eerst.

De nageboorte

Tijdens deze fase verlies je de placenta, ook wel nageboorte genoemd. Je baby is met de navelstreng verbonden met de placenta, deze wordt na de geboorte doorgeknipt. Daarna wordt de placenta ‘geboren’. Vaak gebeurt dit 15 tot 30 minuten na de geboorte van je baby. Het kan zijn dat je nog moet persen om de placenta te verliezen. Je verloskundige zal vervolgens de placenta controleren.

Keizersnede

Soms is het niet mogelijk om op een natuurlijke manier te bevallen. In dit geval krijg je een keizersnede. Dit is een operatie waarbij het herstel zo’n 4 tot 6 weken duurt.

Media Filter
Brigitte

zondag 18 januari 2015 10:17

Buikwandbreuk in het verleden nu zwanger

Hallo allemaal,

Mijn naam is Brigitte en ik ben in verwachting van ons 1e kindje, nu in de 17e week.

Echter heb ik in het verleden een buikwandbreuk gehad. Hier ben ik aan geopereerd en hebben ze een kunststofmatje geplaatst. Nu weet ik dat de operatie een beste ingreep is en wil voorkomen dat ik weer geopereerd moet worden. Nergen kan ik iets vinden over vrouwen die deze ingreep hebben gehad en nu zwanger zijn. Graag zou ik vrouwen willen spreken die reeds zijn bevallen. Is er toen om medische reden gekozen voor keizersnee of was een natuurlijke bevalling mogelijk? 

Ik zit erg in dubio en zou graag willen weten hoe deze vrouwen hun zwangerschap hebben ervaren etc.

Alvast bedankt voor de reacties.

Gr. Brigitte

Candice

dinsdag 18 maart 2014 13:37

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×