Doula

Een doula is zowel een zwangerschaps- en een bevallingscoach. Een doula ondersteunt aanstaande ouders op een niet-medische manier, tijdens de zwangerschap, geboorte en in de periode direct erna. Ze is geen verloskundige, gynaecoloog of kraamverzorgster.

Intakegesprek

Het is erg belangrijk dat het tussen jou en doula klikt. Plan daarom meerdere intakegesprekken, zodat je kunt kiezen.

Vervolggesprekken

Voor je bevalling heb je vaak nog 1 of 2 gesprekken met je doula. Deze gesprekken zijn bedoelt om elkaar beter te leren kennen. Ook kun je tijdens deze gesprekken eventuele vragen en angsten bespreken.

Geboorteplan

Voor de bevalling bespreken jij, je partner en de doula je geboorteplan door. Wat zijn jullie wensen en verwachtingen rond de bevalling?

Bevalling

Over het algemeen is je doula vanaf drie weken voor je uitgerekende datum dag en nacht stand by. Zodra je haar hebt opgeroepen, blijft ze de hele bevalling bij je. Ze is er op dat moment voor emotionele en praktische steun. Ook moedigt ze je aan, geeft ze uitleg en helpt ze je partner.

Nazorg

Je doula komt in de kraamweek bij je langs om na te praten over de bevalling. Vaak heeft ze ook een geboorteverslag voor je gemaakt.

Kosten

Je betaalt gemiddeld tussen de 200 en 750 euro voor een doula. Doula’s worden niet standaard vergoed door zorgverzekeraars.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Danel9 heeft het onderwerp "Zwanger na verwijderen spiraal" aangemaakt in "Cyclus"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×