Doula

Een doula is zowel een zwangerschaps- en een bevallingscoach. Een doula ondersteunt aanstaande ouders op een niet-medische manier, tijdens de zwangerschap, geboorte en in de periode direct erna. Ze is geen verloskundige, gynaecoloog of kraamverzorgster.

Intakegesprek

Het is erg belangrijk dat het tussen jou en doula klikt. Plan daarom meerdere intakegesprekken, zodat je kunt kiezen.

Vervolggesprekken

Voor je bevalling heb je vaak nog 1 of 2 gesprekken met je doula. Deze gesprekken zijn bedoelt om elkaar beter te leren kennen. Ook kun je tijdens deze gesprekken eventuele vragen en angsten bespreken.

Geboorteplan

Voor de bevalling bespreken jij, je partner en de doula je geboorteplan door. Wat zijn jullie wensen en verwachtingen rond de bevalling?

Bevalling

Over het algemeen is je doula vanaf drie weken voor je uitgerekende datum dag en nacht stand by. Zodra je haar hebt opgeroepen, blijft ze de hele bevalling bij je. Ze is er op dat moment voor emotionele en praktische steun. Ook moedigt ze je aan, geeft ze uitleg en helpt ze je partner.

Nazorg

Je doula komt in de kraamweek bij je langs om na te praten over de bevalling. Vaak heeft ze ook een geboorteverslag voor je gemaakt.

Kosten

Je betaalt gemiddeld tussen de 200 en 750 euro voor een doula. Doula’s worden niet standaard vergoed door zorgverzekeraars.

Media Filter
Jacqueline Jongepier

zondag 19 maart 2017 10:40

Doula (bevallingscoach) zoekt stageplaats omgeving Haarlem

Afgelopen jaar ben ik gestart met mijn opleiding tot doula. Een doula is een bevallingscoach. Als doula ondersteun ik de aanstaande ouders, op een niet-medische manier, gedurende de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Om mijn opleiding af te kunnen ronden, ben ik op zoek naar aanstaande ouders die ik mag ondersteunen als doula. Uiteraard geheel kosteloos. Ben je in 2017 uitgerekend, woon je in de omgeving van Haarlem en lijkt het je fijn om door een bevallingscoach begeleid te worden tijdens je zwangerschap en bevalling, neem dan contact. Stuur een e-mail (info@birthdaycoach.nl) of bel, sms of whatsapp (06-409 309 85).  

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt over de rol van een doula, of als je meer wilt weten over mij.

Ik wens je een fantastisch ‘Happy Birthday’.

Jacqueline Jongepier

www.birthdaycoach.nl

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×