Fluxus

Na de bevalling trekken de spieren in je baarmoeder zich samen. De slagaders in je baarmoeder worden hierdoor dichtgedrukt en voorkomen bloedverlies. Soms zijn de baarmoederspieren te veel opgerekt en kunnen ze niet samentrekken, dit noemen we fluxus. Je verliest dan meer bloed dan normaal is.

Oorzaak van fluxus

Fluxus is een gevolg van te ver uitgerekte baarmoederspieren. Je baarmoederspieren kunnen opgerekt zijn door een grote baby, meerlingenzwangerschap, erg lange bevalling of doordat je al meerdere kinderen hebt gekregen. Ongeveer 1 op de 20 vrouwen verliest tijdens haar bevalling meer bloed dan ‘normaal’. Wanneer je meer dan 800 ml bloed verliest, wordt dit gezien als gevaarlijk.

Wat wordt er gedaan tegen fluxus?

Als je meer dan een liter bloed verliest, masseert de dokter direct je baarmoeder. Ook krijg je medicijnen die ervoor zorgen dat je baarmoeder zich wel samentrekt. Als je op dat moment al teveel bloed hebt verloren, kun je een bloedtransfusie krijgen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×