Inleiden

Wanneer je wordt ingeleid, worden je weeën kunstmatig opgewekt. Inleiden gebeurt met medicijnen en vindt om die reden altijd plaats in het ziekenhuis. Je wordt niet zomaar ingeleid, het heeft altijd een goede reden.

Redenen om de bevalling in te leiden

Redenen om ingeleid te worden, kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • De vliezen zijn gebroken, maar de weeën blijven uit
  • Je hebt zwangerschapsvergiftiging of andere complicaties
  • Je bent twee weken of langer over tijd

Je vliezen zijn gebroken

Als je vliezen zijn gebroken, maar je na 3 dagen nog geen weeën hebt, zal de gynaecoloog beginnen met inleiden. Je hebt namelijk meer kans op infecties als je vliezen zijn gebroken. Wanneer je vliezen voor 37 weken zwangerschap breken, wordt er langer gewacht met inleiden.

Als je complicaties hebt

Wanneer er tijdens de zwangerschap complicaties optreden, kiest de arts vaak voor een inleiding. Dit omdat je gezondheid of die van je baby in gevaar is.

Je bent over tijd

Als je zwangerschap 2 weken overtijd is, wordt je bevalling ingeleid. Ook kan je na de 40e week al worden ingeleid. Dit hangt af van de toestand van je baby.

Hoe werkt inleiden?

Bij inleiden worden je weeën opgewekt door middel van een infuus. Langzaam gaat de dosering van het medicijn in het infuus omhoog, zodat de weeën geleidelijk beginnen. Ook kunnen je weeën opgewekt worden door een gel of een tabletje in je vagina. Zodra de weeën eenmaal op gang zijn gekomen, loopt de bevalling hetzelfde als een bevalling die op natuurlijke wijze is gestart.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×