Keizersnede

Er wordt voor een keizersnede gekozen als je baby in stuit ligt, je baby het benauwd krijgt tijdens de bevalling of wanneer je in verwachting bent van een meerling die ongunstig ligt.

De operatie

Een keizersnede duurt meestal een half uur tot een uur. Tijdens de keizersnede snijdt de gynaecoloog eerst de buikhuid door en dan de buikwand. In de buikwand liggen de buikspieren, die opzij worden geschoven. Daarna maakt hij een snede in de baarmoeder. Je baby wordt er uitgetild en de navelstreng wordt doorgeknipt. Als laatste wordt de placenta verwijderd. Vervolgens wordt je gehecht en wordt je baby nagekeken. Daarna krijg je je baby te zien. Wanneer je onder narcose bent tijdens de keizersnede, wordt je eerst naar de uitslaapkamer gebracht.

Herstel van een keizersnede

Een keizersnede is een zware operatie. De meeste vrouwen moeten minstens 5 dagen in het ziekenhuis blijven. Daarnaast duurt ongeveer 4 weken voordat de wond is hersteld. Na de keizersnede kun je je nog zwak en moe voelen, last hebben van je darmen, pijn hebben bij je hechtingen en bloed verliezen uit je vagina. Let daarnaast op met tillen en teveel lopen.

Media Filter
thaly 10 augustus 2015 13:48

Ik heb een vraag ik heb 3 keizersnede en wil eentje meer kan dat ?

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×