Pijnbestrijding

Veel vrouwen denken bij pijnbestrijding tijdens de bevalling aan de ruggenprik. Er zijn echter ook andere opties, zoals pijnstilling door Pethidine of het inademen van lachgas.

Ruggenprik

Bij de ruggenprik zijn kun je kiezen uit epidurale pijnbestrijding en de spinale anesthesie. De epidurale pijnbestrijding wordt over het algemeen tijdens een normale bevalling gegeven. De spinale anesthesie wordt meestal toegepast bij een keizersnede. Als vrouw kom je altijd in aanmerking voor een ruggenprik. Wel gebeurt dit altijd in overleg met je gynaecoloog.

Pijnstilling door Pethidine

Pethidine is een medicijn dat in alle ziekenhuizen en op elk tijdstip gegeven kan worden. Het wordt via een injectie in je bil of bovenbeen gespoten en heeft een sterk pijnstillend effect dat je ongeveer een kwartier na toediening al zult merken. Door de pethidine wordt de ergste pijn minder, zodat je tussen de weeën door beter kunt ontspannen. Pethidine wordt alleen gegeven tijdens de ontsluitingsfase.

Inademen van lachgas

Lachgas is een mengsel van 50 procent zuurstof en 50 procent stikstofoxide. Tegenwoordig kun je in steeds meer ziekenhuizen een masker krijgen waardoor je lachgas inademt. Lachgas onderdrukt alleen de pijn. Je blijft verder bij je volle bewustzijn en de werking van lachgas stopt na een paar minuten.

Media Filter
Candice

dinsdag 18 maart 2014 14:45

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

In dit filmpje hoor je alles over pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×