Thuisbevalling

Je mag voor een thuisbevalling kiezen als je tussen de 37 en 42 weken bevalt en er een ziekenhuis op dertig minuten afstand is. Ook moet je het vooraf altijd overleggen met je verloskundige.

Voorwaarden om thuis te bevallen

Er moet altijd rekening gehouden worden met plotseling vervoer naar het ziekenhuis, als je baby bijvoorbeeld de navelstreng om zijn nek heeft. Daarom is het als flatbewoner niet heel verstandig om een thuisbevalling te kiezen. Ook is het noodzakelijk dat er stromend water aanwezig is. Wil je in bed bevallen? Dan moet je vanaf de 37e week klossen onder je bed zetten.

Extra benodigdheden voor een thuisbevalling

Wanneer je thuis in je vertrouwde omgeving wilt bevallen, moet je extra benodigdheden in huis hebben. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: kraamverband, een stuk plastic voor op de grond, matrasbescherming en navelklemmetjes.

Tips om thuis te bevallen

Probeer bij een thuisbevalling op tijd het begin van je bevalling te herkennen, zo kun je voorbereidingen treffen. Ook is het belangrijk dat je de verwarming in de kraamkamer en babykamer hoog aan hebt staan en dat alle ramen zijn gesloten.

Media Filter
Candice

dinsdag 18 maart 2014 15:14

Thuisbevallen: de voorbereiding

In dit filmpje kun je alles zien wat er bij een thuisbevalling komt kijken.

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×