Waterbevalling

Een waterbevalling is alleen mogelijk als je thuis bevalt. Je kunt niet in je eigen bad bevallen, dit is te smal en ondiep. Het bad moet minimaal een doorsnede hebben van 130 cm en 60 cm hoog zijn. Daarnaast moet de rand stevig zijn. Bevallingsbaden kun je zowel huren als kopen.

Ontspannend

Warm water zorgt voor ontspanning. Hierdoor kun je de pijn van de weeën beter opvangen. Daarnaast is het warme badwater een fijne overgang voor je baby.

De geboorte

Je baby komt vanuit jouw warme vruchtwater in het warme bad. Zolang hij onder water blijft, krijgt hij zuurstof via de navelstreng. Zodra je baby boven water is, komt de ademhaling op gang. Dit is een natuurlijk reflex.

Je verloskundige

Wanneer je een waterbevalling wilt, is het verstandig dit te overleggen met je verloskundige. Sommige verloskundigen hebben geen ervaring met waterbevallingen en willen je bevalling liever niet ondersteunen. In dat geval kan je misschien nog overstappen naar een andere praktijk.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×