Ziekenhuisbevalling

Wanneer je zonder medische indicatie in het ziekenhuis wilt bevallen, huur je als het ware met je verloskundige een kraamkamer. Het kan ook zo zijn dat je op basis van medische indicatie in het ziekenhuis moet bevallen, bijvoorbeeld van een tweeling of als er complicaties worden verwacht.

Voorbereiden op een ziekenhuisbevalling

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen, kun je je vanaf drie maanden zwangerschap inschrijven. Daarnaast moet je van te voren een vluchtkoffertje klaarmaken en heb je een kraampakket nodig. Zowel bij een ziekenhuisbevalling als bij een thuisbevalling moet je vanaf de 7e maand klossen onder je bed zetten.

De verloskundige bellen

Een ziekenhuisbevalling begint thuis. Pas tijdens de ontsluitingsfase ga je naar het ziekenhuis. Bel je verloskundige altijd als je vliezen zijn gebroken, je pijn of bloedverlies hebt of wanneer de weeën zijn begonnen. Zij bepaalt wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan.

De bevalling

De bevalling wordt begeleidt door je verloskundige. Wanneer er complicaties of andere problemen zijn, raadpleegt zij de gynaecoloog of kinderarts.

Media Filter
bella makhloufi

vrijdag 24 april 2015 11:49

39 weken maar nog totaal geen drang!

Hallo allemaal!,

zijn er vrouwen die rond 39 weken zijn en nog totaal geen bevallings gevoel hebben of nog niks merken. Ik heb zo het idee dat mijn baby nog lang geen aanstalte gaat maken om er uit te komen dit is de 2e zwangerschap de eerste is precies op de uitgerekende datum geboren maar toen had ik bij 26 weken al meerdere keren per dag harde buiken en op t eind waggrlde ik als een pinguin met moeite overal heen heb nu totaal nergens last van de baby beweegt iedere dag harstikke veel dus totaal geen idee van dat het gaat gebeuren eerdaags me verloskundige zegt ga uit van 40 weken omdat het bij je vorige bevalling ook zo is gelopen ? Lijkt me per kind en zwangerschap heel anders?? Wie heeft hier ervaring mee mijn verloskundige wil pas gaan strippen bij 41+6 dagen stond zo versteld sta er echt niet op te wachten om 2 weken overtijd te zijn de baby werd nu al 3400 gram geschat en deste langer ze er zit deste groter ze word! Wie heb hier ervaring mee ???? en wie heb 2 kindjes en hoelang zat er tussen de bevalling kwa verschil overtijd of juist niet???

Liefs bella!

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×