Blaasontsteking

Zwangerschapshormonen maken je vatbaarder voor een blaasontsteking. Ook loopt je urine, door de druk van je baby, minder goed weg van je blaas. De meeste vrouwen herkennen een blaasontsteking aan de pijn bij het plassen. Maar als zwangere vrouw heb je geen last van dit symptoom.

Symptomen van een blaasontsteking

Als je zwanger bent kun je een blaasontsteking herkennen aan het continue moeten plassen, maar weinig urine verliezen. Daarnaast heb je last van een zeurende pijn in je onderbuik, pijn in je rug en net onder je ribben. Ook verandert de kleur en/of geur van je urine.

Naar de huisarts

Als je een blaasontsteking denkt te hebben als zwangere vrouw, is het goed om langs de huisarts te gaan. Er is namelijk maar één antibioticum die je als zwangere vrouw mag gebruiken. Drink daarnaast veel water of cranberry sap, slik vitamine C en plas regelmatig.

Blaasontsteking gevaarlijk voor je baby?

Een blaasontsteking is in eerste instantie niet gevaarlijk voor je baby. Maar als je het niet op tijd laat behandelen, kan het wel een gevaar vormen.

Media Filter
Sandy1986

zondag 5 juni 2016 21:43

Bizar verhaal… mischien heeft iemand het zelfde mee gemaakt?

Hoi.. Ik heb 23-5 positief getest... maar helaas 30-5 ( vorige week) hing ik naar de wc..en vond een behoorlijke hoeveelheid bloed in m'n slipje.  Volgens mijn bereking was ik 4+3 wk zwanger. Ik heb de verloskundige  gebelt en kon gelijk terecht. Ik had zelf er een slecht gevoel bij... en de verloskundige  gaf me ook weinig hoop. We konden op de echo niks vinden.. eenigste wat verdikt opgebouwd slijmvlies. Maar voor de zekerheid wilde hij dat ik even ging bloedprikken op hcg.  Dit heb ik vorige week dinsdag gedaan.. savonds gebelt voor de uitslag.. hcg hoogte van 86. Donderdag  weer prikken... helaas was daar savonds nog geen uitslag van. Ik heb trouwens 's 2 dagen flink gevloeid met ook kleine stolsels.  De verloskundige  zei nogmaals.. geef je weinig hoop. Ik had voor mezelf al redelijk een plekje  gegeven en geaccepteerd  dat dit keer mis was gegaan. Maar tot alle verbazing belde de verloskundige  me vrijdagochtend  op... dat mijn waardes ver 3 dubbelt ware .. 263 was m'n hcg. Vol ongeloof van ons beide... hij zei dat betekend dat de zwangerschap  nog actief is. Hij wil dat ik vrijdag aanstaande even weer gaan prikken om te kijken hoe die dan is. 

Maar haal me van alles in m'n hoofd. Heeft iemand dit van jullie wel eens mee gemaakt? Zal er toch nog een gezond vruchtje zitten die gewoon nog te vroeg was om te zien op de echo. Of is het iets anders... hij dacht zelf niet aan een bbz. 

maaike de boer

woensdag 1 oktober 2014 18:28

waarschijnlijk chlamydia

Waarschijnlijk heeft mijn zoon van 2 jaar een chlamydia infectie opgelopen tijdens het verzorgen op het kdv. Ik durf niet naar de ha.

Beer86 17 oktober 2014 17:06

Waarom denk jij dat je zoon chlamydia heeft?

sjdv80 13 oktober 2014 14:25

Als je echt denkt dat het Chlamydia is, zou ik naast linea recta naar de ha ook naar de politie gaan…gezien dat idd een soa is en op internet -als je erop zoekt- zie je ook dat het alleen middels sexueel contact op te lopen is…Mag het toch niet hopen voor je!! Het is vast iets anders, maar hoe dan ook waarom niet naar de huisarts? Je wilt toch het beste voor je kind?!

Candice

dinsdag 18 maart 2014 15:58

Alles over een blaasontsteking

Bekijk dit filmpje en kom alles te weten over blaasontsteking.

maaike de boer 1 oktober 2014 18:30

Ah wat vervelend hoor. Ik had een soa tijdens mijn zs. Gelukkig kon het nog goed worden behandeld. Nu heeft mijn zoon van twee waarschijnlijk een soa opgelopen op het kdv maar ik dorst niet naar de dokter

Ik Duzz 8 juli 2014 20:24

Ik heb bij de laatste zwangerschap blaasontsteking gehad. Geen branderig gevoel bij het plassen maar wel harde buiken toen ik ongeveer 23 week zwanger was.
Achter af kwam dat door de blaasontsteking.

Daarna kreeg ik met 33 week weeën en met 35 week en met 36 week en 7 dagen waren wij inclusief de verloskundige er van overtuigd dat de kleine zou komen maar nee die bleef nog lekker zitten. Na dat weekend weer veel weeën de verloskundige regelmatig thuis gehad. met 37+6 kreeg ik koorts en vond de verloskundig het verstandig dat ik mijn urine zou inleveren, dat de dag erop gedaan en jawel weer blaasontsteking.
Alle weeën verdwenen toen ik met de antibiotica begon.  Ook deze keer geen branderig gevoel of ruikende urine of zo. Niets behalve weeën.

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×