Hoge bloeddruk

Je bloeddruk wordt uitgedrukt in millimeter kwik, ook wel mm Hg. Je hebt last van een hoge bloeddruk als deze hoger is dan 140 mm Hg systolisch (dit is het hoogste getal in de meting). Of wanneer je een bloeddruk hebt die hoger is dan 90 mm Hg diastolisch (dit is het onderste getal in de meting). Over het algemeen kan een hoge bloeddruk de kans op de ontwikkeling van hartziekten en nierziekten vergroten.

Hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap

De meeste vrouwen met een hoge bloeddruk beleven een gezonde zwangerschap. Toch bestaat er risico voor zowel jou als je baby. Het meest gevoelig voor een hoge bloeddruk zijn vrouwen die voor hun zwangerschap ook al een hoge bloeddruk hadden. Maar je kunt ook een hoge bloeddruk krijgen als gevolg van je zwangerschap.

Effect van een hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap kan onder andere je nieren beschadigen. Ook kan het de kans op een vroeggeboorte en een laag geboortegewicht verhogen. Een ernstig geval van een hoge bloeddruk is preeclampsie. Hierbij loopt niet alleen het leven van je baby gevaar, maar ook dat van jezelf.

Zwanger worden

Wil je zwanger worden, maar heb je een hoge bloeddruk? Het nemen van voorzorgsmaatregelen en het regelmatig bezoeken van je huisarts helpen om complicaties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je minder zout eet en regelmatig beweegt.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×