Lage bloeddruk

Je bloeddruk hangt af van je leeftijd, gewicht en gezondheid. Wanneer je een lage bloeddruk hebt, is de druk in je bloedvaten te laag om normaal te functioneren. Je hart kan niet goed het bloed naar je organen pompen.

Gevolgen lage bloeddruk

Wanneer je acuut een lage bloeddruk hebt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld in een shock raken. Wanneer je bloeddruk langzaam daalt, kan het zijn dat je het helemaal niet door hebt. Soms voel je je dan opeens licht in je hoofd of val je plotseling flauw.

Zwanger en een lage bloeddruk

Een lage bloeddruk ontstaat meestal in het 2e trimester van je zwangerschap en kan door 2 factoren worden veroorzaakt. Je baarmoeder groeit, waardoor hij op je aorta en andere holle aders kan gaan drukken als je plat ligt. De andere factor is te snel omhoog komen, vanuit een gehurkte of liggende positie. Hierdoor stroomt het bloed te snel weg uit je hersenen.

Wat te doen bij een lage bloeddruk?

Om een lage bloeddruk te voorkomen, is het belangrijk dat je een gezonde levensstijl aanhoudt. Drink genoeg, eet op tijd en beweeg regelmatig. Wanneer je merkt dat je bloeddruk daalt, kun je je bloeddruk weer laten stijgen met zout en vocht.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×