Bloedverlies in het 1e trimester

Veel vrouwen hebben last van wat licht bloedverlies tijdens het eerste trimester van hun zwangerschap. Deze bloeding is vaak onschuldig en noemen we een innestelingsbloeding.

Innestelingsbloeding

Een innestelingsbloeding komt meestal voor tijdens de eerste 6 tot 10 dagen na de bevruchting. Je kunt van een innestelingsbloeding twee dagen wat licht bloedverlies hebben. Veel vrouwen weten op het moment van de innesteling nog niet dat ze zwanger zijn en zien de bloeding aan voor hun menstruatie.

Miskraam

Bloedverlies tijdens het eerste trimester kan helaas een signaal zijn van een miskraam. Om een miskraam vast te stellen, is het verstandig om naar je verloskundige te gaan. Een miskraam kenmerkt zich meestal door vers en rood helder bloed, dat vaak gepaard gaat met krampen. Weet ook dat het niet altijd een miskraam hoeft te zijn. Je verloskundige kan een echo uitvoeren om dit uit te sluiten.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kenmerkt zich door bloedverlies tijdens het eerste trimester. In dit geval heeft de embryo zich buiten de baarmoeder ingenesteld. Het embryo bevindt zich dan meestal in één van de eileiders. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan voor ernstige inwendige bloedingen zorgen en moet verwijderd worden om je eigen leven te redden.

Media Filter
Alice de Heus

woensdag 7 september 2016 10:29

En wat nu????

Hallo meiden,

Ik ben hier nieuw, en wil hier even mijn verhaal kwijt.

hoop dat jullie het herkennen, en mij een beetje kunnen helpen.

In juli ben ik gestopt met de pil, en op 29 juli was de eerste dag van mijn laatste menstuatie.

ik had gelezen dat stoppen met de pil, net zulke klachten kon veroorzaken als zwangerschap, en dat was bij mij ook aardig het geval.

Na een ruime week werden de klachten minder, maar kwamen een 2 weken later weer terug.

Nu ben ik ruim een week overtijd, heb ik gister een test gedaan van de kruidvat, die was positief!!

maar ben ook gaan vloeien gisteren,

niet heel veel, maar wel helderrood, en het blijft maar met beetjes komen.

Geen buikpijn of krampen.

Nu vanmorgen ( niet met de ochtendurine) een test gedaan van clear bleu, ( met weekindicator) die gaf aan niet zwanger....

Zou als je kijkt vanaf 29 juli, al bijna 6 weken zwanger zijn...

Wat zou het nu zijn??

wel of niet???

Ik weet het niet meer,

zal ik nog een keer testen, kan ik beter even afwachten??

hebben jullie ervaring of tips???

Super bedankt alvast!!!

Alice

Cinderella7

donderdag 28 juli 2016 13:45

Onzeker

Dag Ladies!

Na heel heel heel veel forums te hebben gelezen, zit ik zelf met een groot onduidelijkheid...

Ik ben een jaar geleden gestopt met de pil en proberen mijn vriend en ik zwanger te worden van ons eerste kindje.

Ik had 9 juli t/m 14 juli een ongelofelijk heftige buikpijn en normaal bloedverlies. Dit ken ik niet als mijn normale menstruatie. Daarbij kwam er ook rugpijn in mijn onderrug.

Afgelopen zaterdag had ik met afvegen licht roze bloedverlies, dit duurde tot gisteren. Daarbij had ik veel witte afscheiding en was het heel vochtig.

Sinds die dag, zaterdag, heb ik enorm gevoelige borsten, ze zijn ook gegroeid, mijn tepelhove heeft meer bobbeltjes en rond mijn tepel lijkt wel nóg een rondje (?) omheen te komen.

Daarbij heb ik in het begin een klein beetje krampjes gehad en vanaf die dag voel ik bij m'n navel wat kriebelen en als ik sta "iets" zitten.

Soms geeft dit ook steekjes. 

Met de dag lijk ik steeds ietsss misselijker te worden, met vlagen.

Ik hoop natuurlijk dat dit misschien een zwangerschap kán zijn, vanmorgen met een cassette helaas negatief getest...

Ik hoop dat jullie dames mij tips kunnen geven of dat iemand zijn verhaal in mijn verhaal herkend.

Liefs.

Debdav

zaterdag 13 februari 2016 13:07

Zo onzeker

Hallo,

mik ben nu 6weken en 6dagen zwanger, ik heb woensdag om 19u en veegje rozig bloedverlies gehad. Meteen aant huilen zal wel een miskraam,zijn volgend wc bezoek niks meer te zien. Donderdag zelfde uur net het zelfde. Vrijdag om 20uur naar de grote wc proberen gaan. En toen bruin verlies nu nog steeds alleen bij het vegen. Maandag mag ik naar de echo maar ben zo bang zit heel de tijd te Wenen. Ben zo bang om maandag te horen van het leeft niet of er is niks meer. 

vijfer torm 14 februari 2016 18:06

maak je geen zorgen, dat kan soms gebeuren

Tan73 13 februari 2016 19:44

Hoi, niks om je zorgen om te maken hoor. Zolang het een beetje bruin bloed is, je geen kramp hebt en je niet erg gaat vloeien is er niets aan de hand. Waarschijnlijk is dit gewoon wat oud bloed van de innesteling. Maar als je het niet vertrouwd zou ik gewoon een echo aanvragen.

caroline

donderdag 28 januari 2016 12:53

bloedverlies

Hallo allenmaal.

ik ben nu 5 weken zwanger, maar ik heb nu sinds 1 dag bloed verlies bij het afvegen,

kan het zo zijn dat het een miskraam word? en wie heb dit ook mee gemaakt?.

ik maak mij toch best wel zorgen maar over 4 weken pas de 1e echo.

groetjes

caroline 

caroline 28 januari 2016 18:43

hallo tatjana,

dat is wel lastig als je onregelmatig cyclus heb, alleen wat ik wel weer ze noemen wellis bruin bloed dat het oud bloed is van je vorige menstruatie, maar zijn ook vrouwen die gewoon ongeteld worden en toch zwanger waren je kan altijd een testje proberen, en hoelang ben je al bezig om zwanger worden? ik kan mij heel goed voorstellen dat je hier onzeker van word.

groetjes caroline

tatjana 28 januari 2016 18:23

Hallo ik ben hier nieuw en volg al een tijdje jullie verhaaltjes ik wil al voor het eerste zeggen proficiat voor diegene die zwanger zijn. Nu zit ik met een aantal vraagjes ik ben al een lange tijd gestopt met de pil en heb ook een vaste vriend ik heb denk ik een onregelmatige cyclus dan heb ik die weer eind van de maand dan weer begin vn de maand het is echt verschillend nu vorige maand was ik een week te laat met men regels en ik dacht dus dat ik zwanger was ik ben ongesteld geworden 4januari 2016 dus op men vruchtbarz dagzn goed geklust en op 26januari ga ik naar het toilet precies een blaasontsteking ik veeg af (sorry voor de uitdrukking)niets te zien maar ineens 2kleine druppeltjes bloed echt doorzichtig precies water ik dacht oei wat is dit daarna niets te zien nu 2 dagzn later hevege krampen als ingesteldheid krijg ik ineens heel veel bruin verlies ik moest normaal pas 7 februari ongesteld worde ik ben dus 11 dagz te vroeg wat is dit innestelling of gewoon ongesteld word hier zo onzeker van heb al veel traantjes gelaten omdat het precied niet willen lukken ik hoop op een antwoord van jullie. Danku wel

Bo Verhuys

zondag 4 oktober 2015 11:51

Week te vroeg bloedverlies

Hallo, ik heb precies een week voor mijn menstruatie bloedverlies gehad. het was weinig bloed, dus dacht meteen aan een innestelingsbloeding. Ook omdat mijn menstruatie nooit te vroeg of te laat is.  maar het gekke is dat ik na 7 dagen nog steeds beetjes bloed verlies. in die 7 dagen had ik af en toe last van lichte misselijkheid en hoofdpijn. 

Ik vraag me af of er dames zijn die hier ervaring mee hebben. 

shana

woensdag 23 september 2015 12:06

3 dagen ongesteld toch zwanger?

Hallo,

Ik hoop dat iemand mij hierop antwoord kan geven. Ik ben nnormaal gesproken 7 dagen lang ongesteld maar nu 3 dagen en het leek opzich op gewone menstruatie. Voordat ik ongesteld werd was ik al misselijk duizelig en veel eetlust en 2 weken lang buik krampjes. Nu voelt mijn onderbuik aan een kant ook anders alsof er wat komt te zitten.. 

Heeft iemand dit ook gehad terwijl je wel zwanger bent in de eerste maand misschien? 

Lana 25 september 2015 12:15

Testen kan nooit kwaad, het zou kunnen dat het gewoon menstruatie is geweest, wat ook zou kunnen is innesteling bloed…

Voor de zekerheid maar testen?

Liefs!!

titi

woensdag 8 oktober 2014 9:31

maar 3 dagen ongesteld

Hoi allemaal 

Ik ben nieuw hier en hoop opp eenige reactie vind het beetje vreemd ik neem de pil maar had men voorige stopweek overgeslaan en paar keer pil vergeten ook nu had ik terug men stop week woensdag laatste pil vrijdag ongesteld en zondag al laatste dag wa ook niet veel en helder rood zou het kunnen dat ik toch zwanger ben zou het eigenlijl niet erg vinden 

Grtjs

melanie sexygirl

woensdag 2 juli 2014 23:05

2 dagen ongesteld terwij het meestal 7 dagen is

hallo ik ben een meid van 21 jaar  en heb een zoontje van 6 maanden 

ik ben nu net 2 dagen ongesteld geweest terwijl het meestal 7 dagen duurt 

mijn eerste zwangerschap ben ik ook de eerste drie maanden ongesteld geweest mijn gevoel zegt dat ik nu weer zwanger ben maar ik heb 2 testen gedaan en een zegt niet en een zegt van wel 

wat kan ik nu het beste doen 

mijn vriend maakt zich zorgen om mij en wilt nu om tips vragen 

hij is 25 jaar 

hoop dat jullie tips hebben 

of zelf ook mee hebben gemaakt dat je ongesteld wert tijdens je zwangeschap 

mvg 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×