Bloedverlies in het 2e trimester

Het kan gebeuren dat je tijdens het tweede trimester van je zwangerschap wat bloed verliest. Vaak is de oorzaak de groei van je baarmoederhals of een ontsteking. Dit hoeft niet ernstig te zijn, maar kan een gevaar vormen voor jou en je baby.

Problemen met de placenta

Hevig vaginaal bloedverlies tijdens het tweede trimester wordt meestal veroorzaakt door problemen met de placenta. Raadpleeg je verloskundige direct wanneer je last hebt van bloedverlies, zij zal de reden voor je vaststellen. Vertel nauwkeurig wat je symptomen zijn, hoeveel bloed je hebt verloren en hoe het eruit zag.

Miskraam

Een miskraam komt tijdens het tweede trimester minder vaak voor, maar is wel een mogelijkheid. Heb je kramp en bloedverlies? Neem dan onmiddellijk contact op met je huisarts of je verloskundige.

Vroegtijdige bevalling

Een andere reden voor een bloeding is een baarmoederhalsinfectie of uitzetting van de baarmoederhals. Ook kan een lichte bloeding een teken zijn van baarmoederhalsincompetentie. Hierbij gaat de baarmoederhals spontaan open. Licht bloedverlies tussen de 20e en 37e week van je zwangerschap kan ook een aankondiging zijn van een vroegtijdige bevalling.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×