Aanleggen

Borstvoeding geven is in het begin even wennen. Het helpt om je baby binnen het eerste uur na je bevalling zijn eerste voeding te geven. Na de geboorte heeft je baby namelijk een sterke behoefte om je borst te zoeken en te drinken. Dit wordt ook wel het zoek- en zuigreflex genoemd.

Je borstvoedingshouding

Plaats tijdens het voeden je baby met zijn gezicht naar je tepel gericht. Zijn buik ligt tegen jouw buik en zijn nek en rug liggen in het verlengde van elkaar. Het is belangrijk dat de neus, en niet de mond, van je baby ter hoogte van je borst ligt. Ondersteun zijn hals en rug tijdens de borstvoeding. Je kunt, als je het prettig vindt, met je vrije hand je borst ondersteunen. Maar let er op dat je geen vingers op je tepelhof legt.

Het aanleggen van je baby

Wrijf met je tepel zachtjes over de lippen van je baby. Wanneer zijn mond wijd open staat, kan je je tepelhof in zijn mond leggen. Het is belangrijk dat je baby een groot deel van je tepelhof in zijn mond heeft. Wanneer je baby ritmisch zuigt en slikt, gaat de borstvoeding hoogstwaarschijnlijk goed. Sabbelt je baby alleen aan je tepel? Stop dan met voeden. Als je je baby wel verder laat drinken, kan dit pijnlijke scheuren in je tepel veroorzaken. Trek je baby niet zomaar weg, maar stop je pink in zijn mondhoek. Hierbij los je het vacuüm op zonder je tepel te beschadigen.

Media Filter
Candice

maandag 24 maart 2014 12:30

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×