Alles over borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor je baby. Je moedermelk zit vol met stoffen die er voor een goede weerstand zorgen en je baby groot en sterk maken.

De eerste keer borstvoeding geven

Het wordt aangeraden om je baby binnen het eerste uur na de bevalling zijn eerste voeding te geven. Na de geboorte heeft je baby namelijk een sterk zoek- en zuigreflex. Doordat jij en je baby tegen elkaar aanliggen, stimuleer je de afgifte van de hormonen die voor je melkproductie en het toeschieten van de melk zorgen.

Je baby aanleggen

Je baby drinkt beter als hij goed is aangelegd. Wanneer je baby alleen je tepel in zijn mond heeft, is hij niet goed aangelegd. Hij moet je tepel en een stuk borst in zijn mond hebben. Als dit het geval is, en je baby zuigt en slikt ritmisch, heb je hem goed aangelegd. Laat je baby eerst de ene borst leegdrinken, voordat je de ander geeft. En begin iedere voeding met de andere borst. Een voeding duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten.

Let goed op jezelf

Borstvoeding geven, kan erg vermoeiend zijn. Voornamelijk de eerste maanden. Denk aan jezelf, en neem voldoende rust. Daarnaast is het belangrijk dat je let op je eigen voeding. Alles wat je eet en drinkt, komt in je moedermelk terecht. Pas daarom je levensstijl aan voor de tijd dat je borstvoeding geeft. En wil je een keer lekker een middagje weg? Kolf dan van te voren voldoende melk af.

Media Filter
Saxybaby

maandag 20 juli 2015 17:36

Borstvoeding en regelmaat

Hallo,

Weet niet precies of het hier goed staat, maar ik kon even geen betere rubriek vinden. Ik heb een zoon vanvan 3,5 maand en geef nu volledig borstvoeding. Op zich gaat dat goed, maar hij kan de slaap niet vatten overdag. Ik heb al van alles geprobeerd, osteopaat, draagdoek, inbakeren, kamer donker, geen geluid, wel geluid en hij zit nu aan de Kindival. In d3 draagdoek lukt het meestal wel, maar dat is toch een belasting voor mij, even slapen is er dan nog niet bij. Als hij overdag zijn bed al ziet, gaat hij huilen,  ook in de wandelwagen. Ik wil hem wat meer regelmaat geven, in de hoop dat hij sneller slaapt. Op de dit moment geef ik hem te eten als hij net wakker is (of het is tijd voor de volgende voeding als hij wakker is), dan verschonen, spelen en met vermoeidheid probeer ik hem in slaap te krijgen. Dit stramien lukt niet altijd,  omdat er geen peil op de tijden te trekken is, en ik moet ook nog wel eens iets anders doen,  zoals koken. Om ca 22.00u is de nachtvoeding en dan voed ik 'm in slaap. Hij 2-4x per nacht nu.

Ik weet niet goed hoe ik er meer structuur in kan krijgen, zodat hij gaat leren dat hij mag gaan slapen,  hij vecht er nu echt heel erg tegen. Hij is wel echt moe, dus slaap is wel nodig. Lichamelijk mankeert hij volgens mij niks, als hij uitgerust is, is het een blije en nieuwsgierige baby.

Heeft iemand hier ervaring mee (kon geen soortgelijk topic vinden, indien deze er is, wil ik graag een verwijzing)?

Lindiana1 21 juli 2015 22:04

Mijn dochtertje sliep overdag ook heeel slecht. En maar vechten tegen het dichtvallen van de ogen.  Sommige kinderen moeten leren om zich over te geven aan de slaap. Het enige wat bij ons hielp was zorgen voor minder prikkels…dus maar 1x per dag max op stap samen. En verder huilde ze zich in slaap.  Uiteindelijk werd dat huilen steeds korter en leerde ze in slaap vallen. Ik ging dan elke 10-20 min kijken en gerust stellen maar niet oppakken. Dan begon het nl van voor af aan. Niet iedereen wil een baby laten huilen…maar op een gegeven moment was dat voor ons de beste keuze.  Uiteindelijk sliep ze ook overdag prima!

rankietankie 20 juli 2015 20:19

Dan weet ik het ook niet.. Enige waar je je niet in moet vergissen is dat als jij producten met koemelk drinkt/eet dit ook in de bv komt..Dan zul je zelf dus koemelk vrij moeten eten en drinken.. Succes met de verdere oorzaak zoeken

Candice

dinsdag 18 maart 2014 12:25

Borstvoedingshoudingen

Voor het geven van borstvoeding zijn er verschillende houdingen. Bekijk in dit filmpje hoe je de houdingen aanneemt.

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×