Basisregels

Als je borstvoeding geeft, zijn er een aantal basisregels waar je op moet letten.

Basisregel 1

Geef je baby zo vaak en zoveel borstvoeding als hij wil. Je baby krijgt nooit te weinig voeding binnen, als je voedt op aanvraag. Maak je geen zorgen dat je baby te veel voeding binnenkrijgt, hij weet precies hoeveel hij nodig heeft.

Basisregel 2

Alles wat jij eet en drinkt, komt in je moedermelk terecht. Pas daarom je levensstijl aan in de tijd dat je borstvoeding geeft. Drink en rook niet en pas op met heftige kruiden.

Basisregel 3

Laat anderen je niet gek maken. Mensen kunnen zich vaak bemoeien met jou en je baby. Ze vertellen je dat je voedingshouding niet goed is, je baby te weinig binnenkrijgt of dat ze je borst zien. Trek je hier niks van aan. Je doet het voor je baby, niet voor hen.

Tips voor het geven van borstvoeding

  • Borstvoeding geven is in het begin even wennen. Neem er de tijd voor om een goede houding te vinden. Na een paar dagen zal je waarschijnlijk een goede houding hebben gevonden.
  • Borstvoeding geven is vooral de eerste maanden erg vermoeiend. Neem daarom genoeg rust.
Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×