Borstvoeding op het werk

Tot je baby 9 maanden oud is, mag je je werk onderbreken voor het geven van borstvoeding of om af te kolven. Je hebt het recht om zo veel borstvoeding te geven of af te kolven als nodig is. Zolang het maar niet meer dan een kwart van je werktijd per dienst inneemt. Je werkgever is verplicht de tijd die je voedt of kolft door te betalen. De duur van de onderbrekingen en de tijden waarop je voedt of kolft, moet je samen met je werkgever overleggen.

Afspraken met je werkgever

We raden je aan om ruim voor je bevalling afspraken te maken met je werkgever over hoe je de voeding wilt gaan regelen. Je werkgever is verplicht een geschikte, afsluitbare ruimte beschikbaar te stellen voor het voeden of kolven. Wanneer dit niet gebeurt, krijg je zelf de gelegenheid een plek te regelen. Een laatste optie is dat je naar je baby toe gaat om hem te voeden.

De ideale kolfruimte

De meest ideale ruimte om te kolven is een apart ingerichte kamer met koud en warm stromend water. Daarnaast moet er een makkelijke stoel, stopcontact en een koelkast beschikbaar zijn. Het belangrijkste is dat de ruimte voldoende privacy, rust en hygiëne biedt.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×