Borstvoedingsproblemen

Stuwing

Na de geboorte van je baby worden de bloedvaten in je borsten wijder en komt je melkproductie goed op gang. Een gevolg hiervan kan zijn dat je opgezwollen en gevoelige borsten hebt. Dit wordt stuwing genoemd. Het zwellen kan zo erg worden, dat het pijnlijk wordt en je hoofdpijn en koorts kunt krijgen.

Spruw

Spruw is een infectie die voorkomt bij baby’s. Het is een infectie van het mondslijmvlies. Je kan spruw herkennen aan witte plekjes in de mond en wangen van je baby. Ook kunnen de plekjes op de tong en het gehemelte zitten. Gelukkig is spruw onschuldig en gaat het vanzelf weer over. Let op: als je borstvoeding geeft, kan de infectie overslaan op je tepels.

Tepelkloven

Wanneer je baby tijdens het voeden voornamelijk op je tepel zuigt, en niet op je tepelhof, heb je kans op irritatie. Deze irritatie op je borst wordt ook wel een tepelkloof genoemd. Het is dus belangrijk dat je baby vanaf het begin een juiste zuigtechniek beheerst.

Verstopte melkkanalen

Heb je een pijnlijke, harde en soms rode plek op je borst? Dan kan het zijn dat je een verstopt melkkanaal hebt. Meestal wordt dit veroorzaakt door knellende kleding. Verander je houding af en toe tijdens het voeden, zodat er niet te veel druk op één plaats wordt uitgeoefend.

Borstontsteking

Wanneer een melkkanaal te lang verstopt blijft, kun je een borstontsteking krijgen. Je kan een borstontsteking herkennen aan koorts, vermoeidheid en pijn.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×