Eten & borstvoeding

Als je borstvoeding geeft zijn er een aantal richtlijnen op het gebied van eten en drinken waar je je aan moet houden. Wat jij eet en drinkt komt namelijk in je borstvoeding terecht en dus bij je baby.

Drink veel

Je verliest veel vocht wanneer je borstvoeding geeft. Daarom is het belangrijk dat je minstens twee liter water per dag drinkt.

Slik vitamines

Als je borstvoeding geeft, moeten zowel je baby als jijzelf genoeg vitamine D binnenkrijgen. Slik daarom per dag 10 microgram.

Extra calorieën

Omdat je lichaam hard moet werken om melk te produceren, raadt het Voedingscentrum je aan om 500 extra calorieën per dag te eten. Doe dit zolang je borstvoeding geeft.

Eet gevarieerd

Het is belangrijk om tijdens je borstvoedingsperiode gevarieerd en gezond te eten. Wanneer je dit niet doet, verandert de smaak van je moedermelk. Hierdoor je kan je baby je borstvoeding minder lekker vinden.

Niet te vaak vette vis

Eet niet vaker dan twee keer per week een portie vette vis. Vette vis en roofvis bevatten namelijk schadelijke dioxines.

Absolute don’ts

Roken, alcohol drinken en een dieet volgen terwijl je borstvoeding geeft is zeer af te raden. Ook te veel cafeïne drinken is niet verstandig, dit kan je baby onrustig maken.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×