Kolven

Ga je voor een elektrische kolf of handkolf? Kolven gaat niet meteen gemakkelijk. Om te kunnen kolven moet het toeschietreflex goed werken en dit is niet altijd makkelijk op te wekken. Je kan het toeschietreflex stimuleren door te ontspannen, naar foto’s van je baby te kijken en je borsten te masseren.

Wennen aan de fles

Wanneer je begint met kolven, is dit niet alleen een verandering voor jezelf, maar ook voor je baby. Hij moet er aan wennen om uit een fles te drinken. Begin daarom alvast te oefenen met de fles voor dit echt nodig is. Wanneer je pas begint als je weer aan het werk moet, kan dit voor problemen zorgen omdat je baby niet uit de fles wil drinken.

Moedermelk bewaren

Het kan handig zijn om een voorraad melk in huis te hebben. Bouw deze voorraad op door tussen de voedingen door te kolven. Moedermelk kan je maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren, mits de koelkast op 4 graden over lager staat. Je kunt moedermelk ook invriezen. Het blijft dan ongeveer 3 maanden houdbaar.

Je werkgever

Wil je na je zwangerschapsverlof op je werk gaan kolven? Licht je werkgever dan op tijd in. Je werkgever heeft dan voldoende tijd om dit qua ruimte en tijdsindeling mogelijk te maken.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×