Melkkanalen en borstontsteking

Wanneer je baby niet regelmatig drinkt of als hij niet lang genoeg drinkt, kunnen je melkkanalen verstopt raken. Hierbij blijft de aangemaakte melk in je borst zitten. Als de verstopping niet snel genoeg raakt opgelost, kan dit een borstontsteking veroorzaken.

Symptomen verstopt melkkanaal

Een verstopt melkkanaal herken je aan een harde, pijnlijke plek in je borst, die niet verdwijnt na het geven van een voeding. Ook kan de pijnlijke plek warm aanvoelen en rood uitslaan. Let op: de harde plek kan verschuiven van plaats.

Symptomen borstontsteking

Een borstontsteking herken je aan je grieperig voelen, moe zijn, hoofdpijn en pijnlijke spieren hebben. Ook is de pijnlijke plek in je borst nog voelbaar.

Een borstontsteking voorkomen

Een borstontsteking kun je proberen te voorkomen door je baby altijd goed aan te leggen en hem je borst leeg te laten drinken. Laat je baby zelf de duur van de voeding bepalen. Koppel dus niet eerder af. Daarnaast is het belangrijk dat je je baby regelmatig voedt en je beide borsten aanbiedt bij elke voeding.

Wanneer naar de huisarts?

Heb je een borstontsteking? Maak een afspraak bij je huisarts als je langer dan 24 uur koorts hebt en de klachten verergeren. Neem ook meteen contact op met de huisarts als je koorts hebt boven de 39 graden.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×