Menstruatie

Wanneer je borstvoeding geeft, komt je menstruatie waarschijnlijk na 5 tot 8 weken weer terug. In het begin kan je menstruatie nog onregelmatig zijn. Het is goed om te weten dat je al vruchtbaar bent voor je weer ongesteld wordt. Wees dus op tijd met voorbehoedsmiddelen.

Wanneer weer ongesteld?

Elke vrouw is verschillend, maar gemiddeld duurt het 5 tot 8 weken voor je weer ongesteld bent. Bij vrouwen die borstvoeding geven, duurt het vaak langer voordat ze weer ongesteld worden. Als je stopt met borstvoeding geven, worden de hormonen die je menstruatie tegenhouden veel minder aangemaakt. Je zult dan ook sneller ongesteld worden.

Borstvoeding en menstruatie

Als je weer ongesteld bent, betekent dat niet dat je moet stoppen met borstvoeding geven. Je moedermelk heeft nog steeds een grote voedingswaarde voor je baby. Tijdens je menstruatie kan de hoeveelheid melk wat minder zijn en ook kan je moedermelk iets anders smaken. Dit is niks om je zorgen over te maken. Het kan wel zijn dat je baby deze moedermelk minder lekker vindt

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×