Regeldagen

De voedingsbehoefte van je baby verandert regelmatig. Bijvoorbeeld wanneer hij een groeispurt heeft. Op dat moment heeft hij niet meer genoeg aan de melk die hij op dat moment krijgt. Hij zal vaker en meer willen drinken. Maar omdat je je baby vaker aanlegt, krijgen je borsten niet voldoende de tijd om weer helemaal vol te lopen. Je melkproductie is op dat moment nog niet aangepast op de stijgende vraag van je baby. Dit noemen we regeldagen. 

Herken regeldagen

Regeldagen kan je herkennen aan het gedrag van je baby en het gevoel van je borsten. Tijdens regeldagen is je baby huilerig en wil hij vaak drinken. Ook heb je vaak het idee dat je baby niet voldaan is en voelen je borsten ‘leeg’ na de voeding. Na een paar dagen is je melkproductie weer afgesteld op de vraag van je baby. 

Wanneer komen regeldagen voor?

De meeste baby’s hebben last van regeldagen rond de 10e dag na de geboorte, met 3-4 weken oud en met 3, 4 en 6 maanden oud. 

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×