Spruw

Spruw is een veelvoorkomende schimmelinfectie bij baby’s. Bijna iedere baby draagt de schimmel die spruw veroorzaakt bij zich. De schimmelinfectie komt tot uiting bij een lage weerstand, ziekte en bij oververmoeidheid. Ook een tekort aan vitamine, verkeerde voeding of een antibioticakuur kunnen de woekering van de schimmel bevorderen. 

Symptomen van spruw

Spruw kan je herkennen aan de witte vlekjes en witte waas in de mond van je baby. Vaak zitten de witte plekjes ook in de wangen, op de tong en het gehemelte van je baby. Andere kenmerken van spruw zijn onrustig drinken, klakken met de tong tijdens het drinken en luieruitslag. 

Spruw bij mama

Ook jij kan last hebben van spruw. Je kan spruw bij jezelf herkennen aan opeens pijnlijke tepels, branderige pijn aan je tepels tijdens en na het voeden, pijnlijke en jeukende tepels en tepelkloofjes. Ook kun je regelmatig terugkerende verstopte melkkanalen hebben. 

Naar de huisarts

Denk je dat je baby of jijzelf spruw hebt? Maak dan een afspraak bij de huisarts.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×