Toeschietreflex

Het toeschietreflex stimuleert de melkproductie en het melktoevoersysteem om de moedermelk snel uit de borsten te laten stromen. 

De werking van het toeschietreflex

Het toeschietreflex begint als je baby aan de zenuwuiteinden van je tepel zuigt en het tepelhof wordt gestimuleerd. Er wordt via de zenuwen een signaal naar de hypothalamus in de hersenen gestuurd. De hypothalamus stuurt weer een signaal naar de hypofyse. Hierdoor komen de hormonen prolactine en oxytocine vrij. Het hormoon prolactine zorgt voor de melkaanmaak. En het hormoon oxytocine zorgt ervoor dat de spiercellen in je borst samentrekken, waardoor de melk beter gaat stromen. De melk is nu klaar en wacht in de borst om door de baby gedronken te worden. 

Een goed werkend toeschietreflex

Wanneer het toeschietreflex niet goed werkt, kan je baby niet genoeg voeding krijgen. Ook je melkproductie zal dan verminderen, omdat de borsten niet leeg worden gedronken. Tijdens het toeschietreflex kun je in je borsten een tinteling voelen, ook kan er wat melk uit je borsten druppelen. 

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×