Depressie na zwangerschap

Sommige vrouwen hebben na de bevalling last van kraamtranen. Dit wordt ook wel de baby blues genoemd. Het kan een dag of 3 aanhouden, maar het kan ook zomaar een week duren. Kraamtranen ontstaan door een grote verandering in de hormoonhuishouding. Had je tijdens je zwangerschap veel last van stress? Dan is de kans op een postnatale depressie groter.

Postnatale depressie

Ongeveer 10 tot 20 procent van de pas bevallen vrouwen krijgen last van een depressie. Helaas gaat een postnatale depressie niet vanzelf over. Symptomen van een postnatale depressie zijn je lusteloos voelen, een somber gevoel hebben, slecht slapen, geen liefde voor je baby voelen, huilbuien hebben en last hebben van een wanhopig gevoel. Tijdens een postnatale depressie kunnen ook lichamelijke klachten optreden zoals hoofdpijn en buikpijn.

Behandeling postnatale depressie

Een postnatale depressie kan met de juiste medicijnen en begeleiding binnen enkele weken verminderen of zelfs al verdwijnen. Maak een afspraak met je huisarts als je na de bevalling last hebt van de volgende klachten: je erg depressief voelt, niet goed kan functioneren in het dagelijks leven, je erg boos voelt of gewelddadige gedachten hebt tegenover jouw baby of jezelf.

Media Filter
Elaine85

donderdag 6 oktober 2016 18:14

PTSS na de bevalling

Vaak gaat postnatale depressie gepaard met andere psychische aandoening, bijvoorbeeld PTSS na de bevalling. Het gebeurt ook dat in plaats van PTSS na de bevalling, professionals een verkeerde diagnose stellen zoals depressie. Lees meer over PTSS na de bevalling op de website http://stichtingbevallingstrauma.nl/ 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×