Depressie tijdens de zwangerschap

Een depressie tijdens je zwangerschap wordt een prenatale depressie genoemd. Vaak hebben vrouwen met een prenatale depressie ook voor hun zwangerschap al last van een depressie. Schakel hulp in als je depressief bent. Dit kan zowel voor jou als je baby schadelijk zijn.

Symptomen prenatale depressie

Bij een prenatale depressie kun je last hebben van slaapproblemen en een somber, lusteloos gevoel. Ook kunnen er ineens irritatiegevoelens ontstaan naar vrienden en familie. In de ergste gevallen kun je zelfs last krijgen van zelfmoordneigingen.

Zoek hulp

Als je last hebt van een depressie tijdens je zwangerschap, kan het erg fijn zijn om met een vriend of familielid te praten over je gevoelens. Probeer daarnaast ook leuke dingen te doen en je te focussen op vrolijke gedachten. Houd ook een dagboekje bij waarin je alle leuke dingen van je zwangerschap opschrijft. Worden de depressieve gevoelens niet minder? Neem dan contact op met je huisarts of verloskundige. Samen met jou kunnen ze de juiste oplossing vinden.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×