Draagmoeders en leenmoeders

Een draagmoeder is een vrouw die voor iemand anders een kind baart. Bijvoorbeeld wanneer een stel zelf geen kinderen kan krijgen door onvruchtbaarheid of wanneer een stel wil uitsluiten dat een erfelijke ziekte wordt doorgegeven. Ook een homoseksueel stel kan voor draagmoederschap kiezen.

Natuurlijk draagmoederschap

Wanneer er wordt gekozen voor natuurlijk draagmoederschap, heeft de draagmoeder gemeenschap met de vader of een andere man. Hierdoor stamt het kind af van de draagmoeder en de man die door de ouders als vader wordt beschouwd. 

Leenmoeders

Het verschil tussen een leenmoeder en een draagmoeder is dat bij een leenmoeder een bevruchte eicel van de ouders wordt geplaatst. Bij een draagmoeder wordt een  eicel van haar zelf bevrucht met het zaad van de vader. 

Kunstmatige inseminatie

Hierbij wordt de draagmoeder kunstmatig geïnsemineerd met het zaad van de vader of een andere man die als vader wordt beschouwd. Er kan ook worden gekozen voor In Vitro Fertilisatie (IVF). Hierbij wordt een bevruchte eicel van de ouders in de draagmoeder geplaatst. 

De officiële procedure

Draagmoederschap verloopt via een adoptieprocedure. Hierbij wordt een document opgesteld tussen de ouders en de draagmoeder over de juridische en emotionele aspecten van het draagmoederschap.

Media Filter
Anique van Maaren

dinsdag 29 september 2015 10:53

Compleet onjuiste informatie

"Wanneer er wordt gekozen voor natuurlijk draagmoederschap, heeft de draagmoeder gemeenschap met de vader of een andere man." <-stond dat er de vorige keer echt ook al?? Want ook dat klopt niet. Ik ben laagtechnologisch draagmoeder en ik heb echt geen seks gehad met de biologische vader. Hij is namelijk homo. Zoiets doe je met zelfinseminatie natuurlijk.

En als je een erfelijke ziekte wil uitsluiten, dan is draagmoederschap niet het antwoord. Als deze ziekte bij de wensmoeder zit, zal ze eerder kiezen voor eiceldonatie en deze zelf uitdragen.

Serieus, van deze hele pagina klopt er meer niet dan wel. Kunnen jullie dit niet aanpassen?? Zie www.zwangervooreenander.nl voor de juiste info. Ik wil ook wel een stukje schrijven als dat makkelijker is?

Anique van Maaren

zondag 1 juni 2014 13:04

De term leenmoeder

De term leenmoeder bestaat niet. Zowel bij hoog- als bij laagtechnologisch draagmoederschap, heet het gewoon draagmoederschap. http://zwangervooreenander.nl/?page_id=395

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×