Dromen & zwangerschap

Het is heel normaal om tijdens je zwangerschap dromen te hebben die levensecht lijken. Deze dromen worden veroorzaakt door je zwangerschapshormonen. De gebeurtenissen van de dag kunnen enorme indruk op je maken en ’s nachts weer bij je terugkomen. Ook slaap je vaak wat lichter, waardoor je je dromen beter herinnert.

Heftige dromen

Veel vrouwen hebben een bizarre dromen tijdens hun zwangerschap. Soms kan een droom je zelfs onrustig of van streek maken. Bijvoorbeeld dromen over je baby’s gezondheid.

Betekenis van de dromen

Dromen over je baby achterlaten in de winkel, dat je nog niet alles in huis hebt voor je baby of dat je vergeet je baby te voeden, komen vaak voor. Dit wijst er vaak op dat je je nog niet helemaal voorbereid voelt op je komst van je baby. 

Media Filter
Mandy

donderdag 9 februari 2017 18:02

Inplanon laten verwijderen

Hoi allemaal ik ben mandy en ben hier nieuw 

Ik heb afgelopen vrijdag 3 februari mijn inplanon laten verwijderen nu zei de gynogploog dat ik binnen twee weken een eiersprong kan krijgen 

Maar nu is mijn vraag moet ik eerst ongesteld zijn geweest voor het raak kan zijn ? 

Iemand hier ervaring mee 

Marcia van veen

woensdag 12 oktober 2016 19:36

kan iemand mij helpen?

Ik heb vanochtend een test gedaan? Maar ik kom niet echt uit met die strepen?

Het is een beetje onduidelijk voor mij.. het is 2 lichte strepen!!

 
Damzelfly 26 december 2016 12:39

ik zie een zwangerschap! Gefeliciteerd

bren86

vrijdag 13 mei 2016 10:42

iemand die mij kan helpen?

Hallo iedereen 

Ik ben nieuw hier van vandaag.ik probeer van oktober 2015 voor een derde kindje smile nu ben ik deze maand met ovulatietesten gestart mijn vorige menstruatie was op 17 april ik heb een cyclus van 28 dagen stipt nu had ik 1 mei een knal positieve ovulatie test dus hebben wij goed geklust smile nu voel ik mij al een week zwanger mss zit het in mijn hoofd ik weet het niet smile mijn vraag is ik heb nu al 3 dagen ovulatie testen gedaan en er komt een streepje op nu zondag 15 mei is mijn nod 

Wat wilt dit zeggen?ik heb gelezen dat deze testen soms positief uitslagen op zwangerschap?hopelijk kan iemand hier mij duidelijkheid geven .

 
bren86 13 mei 2016 10:43

Deze foto is duidelijker

Meisje83

donderdag 12 mei 2016 16:51

Afwachten

Welkom allemaal, 

Hier zwanger van een tweeling. Echo gehad met 7 wk en 5 dgn 2 kloppende hartjes. Nu met 10 wk en 3 dgn 2 kloppende hartjes en bewegende kindjes. Alleen ook een hematoom te zien en een groeiverschil tussen beide kindjes van 1 week. Hierna gesprek met gynaecoloog gehad, het ene kindje ligt een week achter met groei ( dus 9 wkn en 3 dan ). In deze termijn van de zwangerschap is dat niet goed vertelde hij. Vaak een afwijking of foutje in aanleg en is het nu eigenlijk wachten tot het hartje stopt met kloppen. Nu volgende week terug voor een echo om te kijken hoe het ervoor staat. Nu is het dus afwachten en voel me er niet prettig bij. Zijn er misschien hier die dit ook meegemaakt hebben? 

Marielle Koopmans

zondag 1 mei 2016 2:22

Help .. zwanger of niet?

Hoi hoi   ik ben nieuw hier . Ik heb een vraagje . Ik moest afgelopen donderdag ongesteld worden . Tot nu toe ben ik nog niet ongesteld.  Afgelopen vrijdag een test gedaan van de kruidvat 2 voor 5. Maar ik kan hier niks uit wijs worden.  Positief of negatief ? P.s mijn vriend en ik proberen vanaf vorig jaar juni zwanger te worden. Tot nu toe helaas nog niet gelukt. :( 

 
Marielle Koopmans 13 mei 2016 23:35

Ik ben 24 . En jij marrousia ?

Marroussia 12 mei 2016 12:45

Nee de eerste maand..Hoe oud ben jij?

Daphne Verheyen

zondag 27 maart 2016 22:41

Zwanger worden

Ik zou willen weten hoe lang het duurt om zwanger te worden het zou men eerste keer zijn heb 7 maart mijn spiraal er uit gehaald dus hoe lang zou da duren voor dat ik zwanger ben groetjes Daphne 

CHMK 26 april 2016 10:14

Mijn spiraal ging er in december uit.De maanden erna niet rond mijn eisprong sex gehad. In maart besloten we voor een kindje te gaan ... en het was in 1 x raak grin. Waarschijnlijk ook omdat ik al een aantal maanden hormoon vrij was. Succes meis !

Mama van 28 maart 2016 0:05

Daar valt niets over te zeggen… bij sommige is het in de 1e ronde raak
Sommige doen er maanden of zelfs jaren over
Gemiddelde is volgens mij binnen het jaar

Succes!

Knuffie

zaterdag 13 februari 2016 20:41

6 dagen overtijd. Durf niet te testen

Hallo meiden. 

Ik ben nieuw hier. Wij proberen al meer dan 2 jaar zwanger te worden maar helaas. Sinds vorige maand een afspraak gemaakt voor een vruchtbaarheids traject. Kon alles nu rustig naast mij neer leggen en geen stress meer komt goed we worden geholpen. Maar nu ineens 6 dagen overtijd. Last van mijn borsten soms en jeuken, moe en spierpijn in mijn rug en zij. En soms het gevoel van mijn nod maar dat heb ik nu al meer dan een week. Maar ik durf niet te testen wat dom. En als het wel positief is kan ik het gewoon niet geloven. Ik heb altijd een cyclus van 28 tot soms een uitloop van 29 dagen. 6 dagen is wel langgg. Heeelp durf echt niet te testen bang voor negatieve test. 

Bedankt voor het lezen. 

Bo.D

woensdag 23 september 2015 22:23

Zwanger of niet ?

Hallo , 

Ik heb vorige nacht gedroomt dat ik een zwangerschapstest deed en ik zag dat hij positief was...

Ben ik nu zwanger of niet ? 

Durf niet echt een test doen.

Heeft er nog iemand zoiets gehad en hoe is dat dan afgelopen ?

Was je dan zwanger of niet ? 

Graag een reactie terug xxx

Lana 25 september 2015 12:13

Ik zou niet uitgaan van een droom, hoe is je menstruatie wel niet?

Ik zou een zw test doen, al is het maar om te checken!

Succes xx

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×