Duimen afleren

Het beste is om je kind voor zijn eerste jaar het duimen af te leren, maar vaak lukt dit niet. Probeer daarom je kind in ieder geval voor zijn 4e of 5e jaar het duimen af te leren. Vanaf dat moment kan het gebit van je kind scheef gaan staan door het duimen.

Tips om duimen af te leren

  • Maak het zijn eigen idee

Dwing je kind niet om te stoppen met duimen. Draai het om en doe alsof het zijn eigen idee is. Vertel je kind hoe trots je bent dat hij al zo groot is. Noem hierbij dingen op die horen bij ‘klein’ zijn en die hij niet meer doet, zoals drinken uit een fles en een luier dragen. Vraag daarna aan je kind wat hij nog meer hoort bij groot zijn. Misschien komt hij zelf wel met het idee om te stoppen met duimen. Als dit niet zo is, kun je zelf de suggestie doen. 

  • Leidt hem af

Leidt je kind af op het moment dat hij duimt en laat hem iets doen waar hij 2 handen voor nodig heeft. Doe dit voornamelijk op momenten dat je kind standaard duimt, zoals bij het naar bed gaan. Je kunt hem dan bijvoorbeeld het voorleesboek laten vasthouden. 

  • Gebruik hulp

Licht ook de juf of tandarts in als je je kind wil laten stoppen met duimen. Zij kunnen op een speelse manier helpen om je kind te laten stoppen met duimen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×