20 weken echo

Wanneer je 20 weken zwanger bent, kom je in aanmerking voor een 20 weken echo. Deze echo wordt ook wel een Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd. Bij deze echo kan de verloskundige je ook het geslacht van je baby vertellen.

Controle van je baby

Tijdens de 20 weken echo wordt je baby onderzocht op lichamelijke afwijkingen, zoals een open ruggetje, waterhoofd, afwijkingen aan de darmen en het ontbreken of afwijken van de nieren. Ook wordt er gekeken of je baby goed groeit en of er voldoende vruchtwater in je baarmoeder zit. De uitslag van dit onderzoek krijg je meteen. 

Lichamelijke afwijkingen

Wanneer er een vermoeden is van een lichamelijke afwijking, kom je in aanmerking voor verder onderzoek. Vaak is dit een uitgebreid echoscopisch onderzoek. Helaas is het onderzoek geen garantie voor een gezonde baby. Niet alle aandoeningen kunnen namelijk worden gezien. Slechts 3 tot 4 procent van de baby’s wordt geboren met een aangeboren afwijking. 

Vergoeding van je zorgverzekeraar

Iedere vrouw heeft tijdens haar zwangerschap recht op een 20 weken echo. Je zorgverzekeraar vergoedt dit onderzoek voor je. 

Media Filter
Pleviertje

zondag 28 augustus 2016 10:47

Jongen of meisje?

Bij de geboorte van ons dochtertje wisten we het geslacht nog niet.

Ook nu hebben we besloten om gewoon te wachten tot aan de geboorte. Maar......... ik merk dat ik onrustig ben, omdat ik wel een duidelijke voorkeur heb.

Wanneer ik het bij de echo me laat influisteren, is het 100 % kans dat ik binnen een week me verspreek en mijn vriend het dan ook weet. ( hij wil het echt niet weten).

Kortom ik heb me eens gestort in de echo's op google en ik kom er nog niet uit...

Zie ik nu wel of niet een Nub op deze echo? (1e foto was ik 12 weken) En concludeer ik dan een meisje? 

Of is er anders van foto nr. 2 iets zinvols te zeggen? (16 weken)

Kom maar door met jullie bevindingen!!!

 
marion30

donderdag 8 oktober 2015 17:02

mamavanbijna4 8 oktober 2015 21:17

Ik denk een jongentje??

Babymama

maandag 24 augustus 2015 2:05

20 weken echo zorgennnn

Dag lieve mama's of moms 2 be..

Ik heb as donderdag mijn 20 weken echo van eerste kindje en maak me ontzettend druk en zorgen.. ik ben gewoon hartstikke onzeker en bang. Is er hier nog iemand die hetzelfde meemaakt of ben ik een geval apart??

Aidan

maandag 15 december 2014 11:14

Groeiachterstand door slechte doorbloeding navelstreng/placenta

Hallo allen,

Ik ben nieuw hier en ik hoop dat er anderen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en hier hun ervaringen willen schrijven. We zitten namelijk in ontzettende onzekerheid :(

Op internet vind ik alleen soortgelijke verhalen en ervaringen bij dames die al rond 30 weken zwanger zijn en hun babietje al over 1kg weegt. Dat is niet te vergelijken met mijn situatie.

Sinds de 20 weken echo zijn wij doorgestuurd naar het AMC, omdat de echoscopiste vond dat de baby wat te klein was. Voor de zekerheid even nameten. Wij dachten dat het niet iets ernstigs kon zijn, dus we gingen zonder zorgen naar het AMC. Nou helaas was dat helemaal niet zo en ze waren ontzettend bezorgd. Na een aantal tests weten we nu dat een chromosomale afwijking, hartafwijking en infecties zijn uitgesloten, blijft alleen de placenta over. Hij krijgt dus te weinig voedingstoffen binnen. Op dat moment was ik 21 weken en de baby woog slechts 240 gram. De gynaecoloog zei dat we nu niets anders konden doen dan afwachten tot ik 26 weken ben, hopen dat de baby het overleeft en genoeg is aangekomen om eventueel in te grijpen. Pffff, dit is natuurlijk afschuwelijk om te horen.

Ik hoef van de gynaecoloog niet eens extra rust te nemen, omdat mijn bloeddruk en doorbloeding verder in orde is. Ik kan er dus helemaal niets aan doen... Wie heeft dit ook meegemaakt en hoe is dit afgelopen? Ik hoop wat reacties te lezen, alvast bedankt.

Aidan 15 december 2014 21:19

Hoi Sini, oke bedankt voor je tip en berichtje!

Sini 15 december 2014 17:56

hi meid ik ben bang dat je hier niet veel hebt op deze site zijn weinig mensen actief.  Misschien op zwangerschapspagina aanmelden daar zijn vele actief. Ik wil je graag helpen maar heb dit niet meegemaakt. Wel wil ik je sterkte wensen in deze onzekerheid! Liefs

melanie sexygirl 2 juli 2014 23:09

echt geweldig hoe goed je het kan zien ik hoop dat ik het weer mee mag of kan maken zo mooi

Candice

donderdag 27 maart 2014 11:52

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×