Groeiecho

Een groeiecho kijkt of je baby op schema ligt met zijn groei ten opzichte van de termijn van je zwangerschap. Het hoofd, de buik en de benen van je baby worden gemeten. Aan de hand van de groeiecho kan je baby’s groeicurve en de hoeveelheid vruchtwater worden bepaald. 

Wanneer een groeiecho?

Je verloskundige zal aangeven wanneer er een groeiecho nodig is. Vaak is dit als je baby kleiner of groter dan het gemiddelde is. Doordat je baby nu groter is dan bij eerdere echo’s, kunnen de echobeelden minder herkenbaar zijn. 

Vergoeding

De kosten voor een groeiecho worden vergoed door je zorgverzekeraar. 

Media Filter
lisanne koster

donderdag 22 januari 2015 6:40

31 weken zwanger en baby is te klein

Hallo  dames,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik heb gisteren bij mijn 31 weken groei echo te horen gekregen dat mijn baby een groeiachterstand heeft van 2 weken overal kwam 29 weken uit wat ik me nu herrinner ik zat een paar maanden geleden bij een andere verloskundige die hadden bij mijn 7 weken echo eerst gezegt 8 april uitgerekend bij mijn 12 weken gezegt 24 maart maar elke keer wanneer ik een echo had zei ik , ik ben nu 22 weken en hun zeiden elke keer met de echo en meten en doen 20 weken maar hoe komen zij er dan bij dat ik 24 maart ben uitgerekend nu heb ik dus een dubbel gevoel en hoop dat jullie mij kunnen helpen. 

Roxane Ligtvoet

woensdag 6 augustus 2014 21:07

34 weken zwanger en baby is te klein

Hoi allemaal,

Ik ben voor het eerst zwanger nu 34 weken en heb vandaag weer een groei echo gehad. Vanaf week 20 lopen mijn vriend en ik het ziekenhuis in en uit, nu 3x per week een CTG en 1x per week een echo. Onze kleine man is maar 1495 gram (geschat) maar hij is sowieso te klein. Op de groeicurve zit hij rond week 31. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik maak me opzich niet teveel zorgen, want hij beweegt goed en we worden goed in de gaten gehouden maar helemaal zorgenloos is deze zwangerschap niet.

uiltje 7 augustus 2014 12:40

ja heb er ervaring mee. ik kreeg om de dag iemand van t ziekenhuis bij mij thuis die een ctg maakte. elke week kregen we een groeiecho. ik ben met 37 weken ingeleid. onze dochter was uiteindelijk 2275 gram bij de geboorte

Anna87 6 augustus 2014 21:39

Hoi! Ja ik heb hier wel ervaring mee.. niet zó heftig, maar wel dat ze te klein zou zijn..  Ik ken meerdere mensen waarbij dit het geval was, ook mensen waarbij het kindje écht serieus te groot zou zijn.. en tot nu toe valt het altijd reuze mee wat ik heb gezien. Mijn dochter was keurig gemiddeld.. Heb me best zorgen gemaakt.. voor niks dus achteraf gelukkig smile

Candice

donderdag 27 maart 2014 12:11

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×