Eetstoornissen

De meest bekende eetstoornissen zijn anorexia, boulimia en binge-eating (zo veel mogelijk eten in een zo kort mogelijke tijd). Een eetstoornis tijdens je zwangerschap is gevaarlijk voor zowel je baby als voor jezelf. 

Zwanger en een eetstoornis

Tijdens je zwangerschap heb je meer calorieën nodig om de ontwikkeling van je baby te ondersteunen. Wanneer je als zwangere vrouw een eetstoornis hebt, heb je extra medische hulp nodig om je zwangerschap zo gezond mogelijk uit te dragen.  

Gevolgen van een eetstoornis

Zwangere vrouwen die een eetstoornis hebben, lopen een groter risico op een miskraam, een lager geboortegewicht, vroeggeboorte en zelfs een doodgeboren baby. Ook kan je baby geboren worden met ademhalingsproblemen, blindheid en geestelijke problemen. 

Hersteld van een eetstoornis

Als je hersteld bent van een eetstoornis en zwanger probeert te worden, kan het een tijdje duren voor je zwanger bent. Je lichaam heeft tijd nodig om je hormoonhuishouding weer op gang te krijgen. Het kan even duren voordat je weer ongesteld bent en je weer regelmatig een eisprong hebt. Het kan ook zijn dat je medische hulp nodig hebt om zwanger te worden. Denk hierbij aan het opwekken van een eisprong. 

Onvruchtbaar

Een eetstoornis kan voor onvruchtbaarheid of een onregelmatige cyclus zorgen. 

Media Filter
marit de wit

vrijdag 26 september 2014 15:13

gezocht voor interview: zwangere met Pica (het trek hebben in bijv. krijt)

Beste forumbezoekers, 

Voor een anoniem en integer interview in een bekend tijdschrift zoek ik een vrouw die tijdens haar zwangerschap Pica ontwikkelde, het trek hebben in ongewone dingen zoals krijt, houtschilfers, haar.

Ik zou graag iemand interviewen (25-35 jaar) die onder professionele begeleiding heeft leren omgaan met pica, of er helemaal vanaf is gekomen. Interview is face to face en duurt ongeveer een uur. Skype is ook mogelijk. Uteraard kan de tekst voor plaatsing worden gelezen. Deadline is 14 oktober. 

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving en zou je jouw verhaal willen delen om zo meer bekend te geven aan deze eetstoornis? Stuur een reactie naar: de_wit_marit@hotmail.com

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×