EHBO bij kids

EHBO bij kinderen is anders dan bij volwassenen. Je kind kan niet goed uitleggen wat er aan de hand is of waar het pijn doet. Ook is de behandeling vaak anders. Wat je in ieder geval altijd in huis moet hebben is een goede EHBO-doos. Daar moeten pleisters, verbandjes, gaasjes, ontsmettingsdoekjes, een pincet, een verbandschaar en een ontsmettingsmiddel in zitten. 

Wat te doen bij…

  • Een splinter

Wanneer je kind een splinter heeft, is het belangrijk dat je eerst het gebied rond de splinter schoon maakt. Haal daarna de splinter eruit met een pincet. 

  • Verslikken

Leg je kind over je knie en geef hem een klap tussen zijn schouderbladen. Je kunt hem ook aan zijn been ondersteboven houden. Ervaring met de Heimlich-greep? Dan kan je deze ook uitvoeren. 

  • Een snijwond

Ontsmet de wond nadat je hem hebt schoongemaakt. Doe er daarna een pleister op. Ga voor een diepe wond naar de huisarts.

  • Een brandwond

Houd een brandwond minstens tien minuten onder de lauwe kraan. Smeer daarna de plek in met brandwondenzalf. Als het een ernstige wond is, is het verstandig om naar het ziekenhuis te gaan. Dek het in de tussentijd af met gaas. 

  • Een knikker in de neus

Wanneer je kind iets in zijn neus heeft, moet je het andere neusgat dicht drukken en je kind laten snuiten. Als het voorwerp er niet uitkomt, zal je het door de huisarts moeten laten verwijderen. 

Media Filter
sarahvancaem

vrijdag 10 februari 2017 10:48

EHBO cursus voor de geboorte van mijn kind

Hi leden,

Voor de geboorte van mijn kind voelde ik mij verplicht om een EHBO cursus te volgen. You never know. Dit kon gewoon thuis met een thuisstudiecursus van 9 maanden. In de cursus zat zowel EHBO technieken voor kids als volwassenen. Welk ouder denkt er net zo over?

groetjes

marievandervelden 14 juni 2017 16:51

hi sarah,

Heel goed. ik heb zelf ook een EHBO aan kinderen gedaan. gelukkig maar want je hoort elke dag toch nog verhalen dat er ongelukken gebeuren met kinderen. Ik heb zelf mijn training via https://www.edubookers.com/ geboekt.

Ook voor andere, mocht je vragen hebben? ik ben bereikbaar!

Groetjes van Marie!

Candice

donderdag 27 maart 2014 12:50

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×