Erkennen van je baby

Als je niet getrouwd bent met je partner, is hij als biologische vader niet automatisch de officiële vader van je kind. Hij moet hiervoor jullie baby erkennen, pas dan krijgt je kind erfrecht en deelt hij als vader met jou de rechten en plichten om jullie kind te onderhouden. Het erkennen van je kind regel je bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je woont. Dit kan je doen tijdens je zwangerschap, bij de geboorteaangifte of na de geboorte. 

Voorwaarden voor erkennen

  • Je partner mag niet getrouwd zijn met een andere vrouw. En jij mag niet getrouwd zijn met een andere man op het moment dat jullie kind geboren wordt. 
  • Jij als moeder moet je partner schriftelijk toestemming geven. Wanneer het jullie eerste kind is, moet je persoonlijk aanwezig zijn bij de erkenning.
  • Hij moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • Jullie moeten beiden een geldig legitimatiebewijs kunnen aanleveren bij de burgerlijke stand. 
  • Je partner moet zelf naar de burgerlijke stand. Niemand anders kan dit voor jullie regelen. 

Het ouderlijk gezag

Hebben jullie geregistreerd partnerschap? Dan heeft je partner na de erkenning automatisch ouderlijk gezag. Als jullie dit niet hebben, heb jij als moeder alleen ouderlijk gezag, ondanks de erkenning van jullie kind. Dit ouderlijke gezag kun je krijgen door bij de griffier van het kantongerecht in je gemeente een verzoek in te dienen. 

Media Filter
Suzanne1988

zondag 28 juni 2015 22:40

Inspiratie voor de babykamer

We verwachten onze eerste kleine ergens in december en zijn momenteel bezig om de logeerkamer om te zetten in een babykamer. Wij willen deze er vrolijk laten uitzien. We hebben al gedacht aan muurstickers, behang en leuke knuffels om de kamer wat op te vrolijken. Heeft iemand nog andere suggesties? Hoor ze graag!

Groetjes,

Suzanne 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×