Gewicht van je baby

Tijdens je zwangerschap zorgt je lichaam ervoor dat je baby reserves krijgt. Dit gebeurt omdat veel baby’s de dag na de geboorte niet veel eten of drinken, maar voornamelijk slapen. Er is dus geen reden om je hier zorgen over te maken. 

Gewichtverlies

Het is heel normaal als je baby na de geboorte in de eerste 3 of 4 dagen afvalt. Hierna blijft zijn gewicht waarschijnlijk een dag gelijk en daarna komt hij weer aan. Hierbij is er geen verschil tussen baby’s die borstvoeding krijgen en baby’s die flesvoeding krijgen. 

Te veel gewichtverlies

Je baby mag in gewicht niet meer verliezen dan 7 tot 10 procent van zijn geboortegewicht. Dit zal je kraamverzorgster in het begin goed in de gaten houden. Daarna is het belangrijk om dit zelf bij te houden. Trek aan de bel als je baby afvalt, niet zelf om voedingen vraagt en een slaperige indruk maakt.

Te vroeg geboren baby’s

Als je baby te vroeg geboren is, heeft hij minder reserves opgebouwd. Het is daarom belangrijk om te vroeg geboren baby’s vanaf de geboorte goed in de gaten te houden. 

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×