Gewicht & zwangerschap

Het is belangrijk dat je zo’n 12 tot 15 kilo aankomt tijdens je zwangerschap. Anders heb je kans op een baby met een laag geboortegewicht en op een te vroege bevalling. 

Je BMI 

Je BMI bepaalt hoeveel kilo aankomen tijdens je zwangerschap gezond is voor jou

     
  • Gezond gewicht 

Bij een gezond gewicht, met een BMI tussen de 18.5 en 24.9, wordt het aanbevolen om tussen de 12 en 15 kilo aan te komen. 

     
  • Ondergewicht 

Als je BMI lager is dan 18.5 heb je ondergewicht en wordt het aangeraden om 12.5 tot 18 kilo aan te komen.

     
  • Overgewicht

Bij een BMI tussen de 25 en 29.9 heb je overgewicht en wordt het aangeraden om minimaal 7 en maximaal 11.5 kilo aan te komen. 

Zwanger van een meerling

 

Ben je zwanger van een meerling? Dan wordt het aanbevolen om minimaal 17 en maximaal 22 kilo aan te komen. Als je voor je zwangerschap een gezond gewicht had, moet je in het 2e en 3e trimester minder dan een kilo per week aankomen. 

Media Filter
Sandra

vrijdag 27 juni 2014 15:00

Snel aangekomen? Voorkom striae!

Ben je zwanger en kom je snel kilo's aan? Verzorg je huid dan goed met een hydraterende balsem, zoals de Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem. Op die manier verklein je de kans op striae & houd je je huid soepel en sterk.

 
Faatie84

donderdag 5 juni 2014 21:22

Snelle kilo’s

Hoi, 

Ik ben ondertussen 12,5 weken zwanger! Jeeeehaaaa! ( eindelijk aan iedereen vertellen smile )

In de vanaf week 4 tot en met nu ongeveer 3/4 kg aangekomen. Wat ook heeeeel duidelijk zichtbaar is alleen in de romp streek. Benen, armen en gezicht zijn wonderbaarlijk zo slank als altijd. Ik lijk in plaats van 3 maanden zwanger, wel 5 maanden zwanger. 

 

Is dit normaal? Ik sta nu wel al een 2 tot 3 weken stil qua gewicht. Omvang scheelt per dag. Maar sowieso rond de 100 cm. ( buik / taille)

In verband met andere medische ongein mag ik helaas geen gram extra aankomen, en hier word ik continue voor gewaarschuwd. Maar ik ben nu door de toename tot nu toe bang dat minimaal me niet gaat lukken. 

Graag ervaringen?! 

 

Dank jullie wel! 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×