Ondergewicht & een kinderwens

Als je ondergewicht hebt, kan dit je menstruatiecyclus verstoren. Je eisprong wordt geremd, wat er voor zorgt dat de menstruatiecyclus in de war raakt. Hierdoor kan het soms erg lastig zijn om zwanger te worden.

Gezond de zwangerschap in gaan

Het is belangrijk om met een gezond gewicht je zwangerschap in te gaan. Wanneer je zwanger wilt worden en je BMI onder de 20 ligt, moet je extra zetmeelrijke voeding eten. Voorbeelden hiervan zijn pasta, aardappelen en eiwitrijke voeding, zoals boter, vis, kaas en volle melk. Heb je ernstig ondergewicht? Maak dan een afspraak bij je huisarts of een diëtist. Hij kan je een op een verantwoorde manier helpen om een gezond gewicht te bereiken. 

Zwanger en ondergewicht

Als je zwanger bent en ondergewicht hebt, moet je meer aankomen dan vrouwen met een gezond gewicht. Vrouwen met een BMI lager dan 18.5 wordt aangeraden tijdens hun zwangerschap 12.5 tot 18 kilo aan te komen. Let daarnaast goed op je gezondheid tijdens de zwangerschap. Als je ondergewicht hebt, heb je een verhoogd risico op een miskraam en hart- en vaatziekten. 

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×