Gezinsuitbreiding

Ben je klaar voor gezinsuitbreiding? Licht je kind dan goed in. Hij is niet gewend om je aandacht ineens te delen met een broertje of zusje en kan hierdoor erg jaloers worden. Zodra je buik begint te groeien, kun je hem vertellen dat er een broertje of zusje in je buik zit. Lees ook samen boekjes over hoe een baby in de buik groeit en betrek hem bij het klaarmaken van de babykamer.  

Vergeet je oudste kind niet

Het is goed om je kind tijdens je zwangerschap al te laten wennen aan meer zelfstandigheid. Dit maakt de verandering als de baby er straks is minder groot. Zorg er goed voor dat als de baby er eenmaal is, je oudste kind ook genoeg aandacht krijgt. 

Jaloerse broer of zus

Het kan natuurlijk gebeuren dat je kind ondanks alle voorbereidingen jaloers is. Ga hier begripvol en positief mee om. Vertel je kind dat je hem begrijpt en leg uit waarom de baby wel vaak bij jou op schoot mag en hij niet. Bijvoorbeeld omdat de baby nog niet zelfstandig kan spelen. Geef hem een complimentje over het feit dat hij dit juist wel kan. 

Meerdere broertjes en zusjes

Bij een volgende gezinsuitbreiding hoef je gelukkig geen jaloers kind te verwachten. Allebei je kinderen zijn al gewend om je aandacht te delen. Je tweede kind heeft er waarschijnlijk helemaal geen last van. Dit komt doordat hij vanaf zijn geboorte al zijn aandacht moet delen. 

Media Filter
katja123

zaterdag 21 mei 2016 13:15

Nog eentje

Hallo dames,

Ik ben Katja, moeder van een lieve zoon en dochter. Mijn kinderen zijn inmiddels 4 en 6 jaar oud. Met mijn vriend had ik afgesproken dat we niet meer dan 2 kinderen zouden nemen, nu vroeg hij me alleen dit weekend (voor de 2e keer) hoe ik erover dacht om er nog 1tje bij te nemen.

Van ons beide ben ik het meeste thuis. Via deze site hebben we een een TV box gekocht, en sinds deze in huis is, heb ik een hoop tijd over. De kinderen kunnen zichzelf nu vermaken en het is eigenlijk goed te doen. Vroeger was ik de hele dag bezig met het vermaken van onze kinderen.

Nu twijfel ik dus wel, omdat we altijd gezegd hebben geen extra kinderen te nemen. Hoe denken jullie erover? Heb je dit ook meegemaakt?

xx Kat

katja123

maandag 9 mei 2016 14:02

Kinderen en TV

Hallo dames,

Ik ben Katja, moeder van een lieve zoon en dochter. Mijn kinderen zijn inmiddels 4 en 6 jaar oud. Met mijn vriend had ik afgesproken dat we niet meer dan 2 kinderen zouden nemen, nu vroeg hij me alleen dit weekend (voor de 2e keer) hoe ik erover dacht om er nog 1tje bij te nemen.

Van ons beide ben ik het meeste thuis. Via deze winkel heeft mijn vriend een tijdje geleden een Android tv stick gekocht. Voor mij een totaal onbekend aparaat, maar het opent een nieuwe wereld voor me. De kinderen zitten nu rustig voor de TV en ik heb veel meer tijd over voor mezelf en ons samen.

Ik sta dan ook wel open om nog een kindje erbij te nemen. Wat me alleen weerhoud, is dat ik ook graag aan de slag zou willen gaan. Weer lekker aan het werk en onder de mensen zijn. Afgesproken was dat dit weer kon als de leeftijd 10 jaar bereikt was.

Met een nieuw kindje natuurlijk nog een hele tijd weg, waardoor mijn carriere  misschien wel weer opnieuw moet worden opgebouwd. Lastige keuze dus, ik ben benieuwd of iemand dit kent en zo ja: wat heb je gedaan? Of wat zou je doen?

Xx Katja

marliesf 20 mei 2016 22:55

Heb je al een keuze gemaakt, Katja?

marliesf 15 mei 2016 12:09

Klinkt helaas heel bekend hier Katja..

nien

donderdag 29 oktober 2015 8:57

dieet meisje krijgen

Hallo meiden, ik ben een moeder van twee prachtige jongens, nu willen wij voor een derde gaan en nu zou ik het ontzettend leuk vinden als dit een meisje wordt. Een jongen is uiteraard ook welkom! Nu heb ik gehoord dat er timings -en dieet methodes zijn om de kans op een meisje te vergroten. Wie heeft hier ervaring mee? Wat is het dieet om de kans op een meisje te vergroten?? En wat is een goede timing?

JongeMama

donderdag 3 september 2015 23:09

Uitzetlijst tweede kind

We zijn in verwachting van ons tweede kind. Onze dochter is nu 3 en zal 3,5 zijn wanneer de baby wordt geboren.

Onze dochter slaapt sinds haar 2e levensjaar in haar eigen peuterbed. Maar we hebben de ledikant bewaard.

Nu hebben wij dus: een ledikant met matras, extra fietstoel, kinderwagen, ligstoel.

We dachten eraan om de basis dingen in huis te halen zoals flesjes, speen, lakens e.d. 

Wat hebben jullie erbij gekocht en wat niet? Wat was overbodig?

mama_noya

dinsdag 26 mei 2015 15:33

broer en zusje samen op 1 kamer

lieve mama's, 

ik ben een mama van 2 kinderen. mijn zoon van 4 jaar oud en mijn dochtertje van 9 maandjes oud.

nu slaapt mijn zoon in zijn eigen kamer en mijn dochter in onze slaapkamer wel in haar eigen bedje.

we willen heel graag weer rustig kunnen slapen en omdraaien zonder dat we bang zijn dat ons kleine meisje wakker word. de baby slaapt van 19:00 t0t 07:00. dus de hele nacht samen met haar broer. worden ook op dezelfde tijdstip wakker.

nu is mijn vraag of er mama's zijn die tips en ervaringen voor ons hebben. als wij ze allebei op 1 kamer doen.

we hebben in totaal 2 grote slaapkamers dus er is veel ruimte. 

ik hoor graag van jullie

groetjes

Petra

maandag 4 mei 2015 0:32

Wat kost een kind gemiddeld?

Puur informatief bedoeld, maar wat kost het krijgen van een baby eigenlijk zo gemiddeld? Bedoel dan niet de kosten t/m 18 jaar zoals het NIBUD berekent http://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-uw-kind/ maar puur de kosten voorafgaand en gedurende het eerste jaar?

Maartje vd Meer 12 mei 2015 16:42

Dat verschilt natuurlijk, ik raad je aan om er bij te gaan werken, als tekstschrijver voor Schrijversplaza.nl bijvoorbeeld.

maureen sombrero 5 mei 2015 17:10

hmmz tsja ,je kan het zo duur maken als je zelf wilt ,hema heeft veel budget spullen voor het begin van je kindje en etos en kruidvat heeft ook veel eigen merk zoals flesjes spenen en voeding en pampers enz je kan het ook duur maken dan koop je alles op a-merk ,alleen als je kindje went aan duur moet je niet ineens goedkoop gaan dat kan op een drama uitdraaien hahaha ,en vooraf tsja zoals ik al vertelde hierboven je kan sites vergelijken en als je alleenstaande mama bent kan je veel dingen aanvragen via het sozawe bijv bij een laag inkomen ik ben gemiddeld 100 euro in de maand kwijt aan voeding en pampers voor alleen de baby en krijg 1 keer in de drie maanden kinderbijslag dus daar haal ik kleertjes van en ga er maar van uit dat je bij kraambezoek en alles ook veel krijgt hoor afhankelijk van de grot van je familie en vriendenkring , hoop dat je hier een beetje wat uit kan halen ..

groetjess

WensVoorEen3deKindje

woensdag 22 oktober 2014 0:15

nieuw hier en voel me beetje kl*te

Hallo 

Ik zou me even voorstellen ik ben een moeder van 2 prachtige kindjes een dochter van 5 en zoontje van 2..

Woon samen met mijn vriend (niet de vader van mijn kindjes) en hij heeft ook een zoon van 5.

Voor we wat kregen heb ik hem vertelt dat ik nog een grote kinderwens had en hij vertelde me dat hij dat ook had.

In de lente had mijn dochter en ik over werken (kreeg ze op school wat mama's en papa's deden.. ik zei zodra jouw broertje 2 is en na de psz gaat gaat mama werk zoeken ) mijn vriend zei toen Euh misschien niet ( tegen mij en mijn dochter) misschien is mama dan wel zwanger!! Ik d8 grapje Cker maar hij meende het.

Nu zou je denken hè het is oktober (mijn zoon is 21 oktober jarig) dus misschien is ze wel zwanger of bezig.. maar niets is minder waar!!! 

In augustus vertelde mijn vriend dat ik het kind krijgen voorlopig uit mijn hoofd moest zetten ik schrok natuurlijk maar ja t is het ergste nog niet.

Nu is het oktober en vroeg ik hem er een x om en kreeg ik als antwoord  sorry ik wil geen kindjes meer.. ik weet het al heel lang maar das mijn keus.

Ik vroeg hem nog waarom hij niet vertelde in augustus dat hij niet meer wou en nu ineens wel.. Hij praatte er niet eens met mij over dit was zijn beslissing en ik moet het er maar mee doen. 

Hij voelt zich schuldig tegen over zijn zoon omdat hij denkt dat als wij een kindje krijgen waarom dat kindje hier wel bij zijn papa mag wonen en hij niet.

Maar ik zei dan moet ik hier dus ook weg want mijn kinderen wonen hier ook en dat is ook niet eerlijk omdat ze jou elke dag zien en hij niet (hij komt om het weekend en in de vakanties) hij heeft er nog nooit moeilijk over gedaan dat mijn kindjes hier wel wonen en hij niet als hij een extra weekend komt (en mijn kindjes zijn bij hun vader) vraagt hij heel vaak waarom zijn ze er niet. Kunnen we ze niet ophalen etc...

Maar ik zit ermee dat ik mijn droom op moet geven (heb ik wel voor hem over ik heb teveel liefde voor hem) maar ik vind dat hij er met mij over had kunnen praten en niet van ik heb de keus gemaakt zo en jij hebt het er maar mee te doen. 

In het begin zeggen dat hij kinderen wil met mij en nu ineens niet meer.

Kan elke dag wel janken ben verdrietig teleurgesteld ik weet niet wat.

Ik krijg het gevoel niet uit mijn hoofd dat ik nooit meer zwanger raak nooit meer een baby (als ons dat gegund was) ik voel me machteloos wie heeft er tips voor mij wat kan ik doen.

Ik weet erbij neerleggen dat zou ik moeten maar ik kan het gewoon niet.

Ik zou nooit expres zwanger raken een kind moet uit liefde komen waar je met zijn beide achterstaat.

Maar wil het nog niet opgeven.. Wij zijn allebei 30 jaar (bijna 31) ja en een super oude moeder wil ik ook niet zijn. 

Liefs verdrietige moeder met kinderwens 

joel

zondag 28 september 2014 0:22

financiël t laten???,

Ik heb 2 zonen. En we hadden altijd 3 kinderen gewild. Nu is nr 2 zo moeilijk geweest dat we zoiets hebben van nee  nu kriebels t toch weer  ze zijn 6 en 4 en nu zegt nijn man ook van als we geld winnen dan ga ik er meteen voor  ik ben zzper met klein inkomen maar slechte rug en geen verzekering  werd nie verzekerd voor rug  dus dat is ook een punt want stel ik kan niks meer  ik moet werken voor rond te komen  auto kan huis op zich ook  spullen heb ik niks neer maar mis nu vriendin en mp dan maar  maar wat als ik spijt krijg  hij wil t nu echt nie kwa geld  anders wel. Stiekem en denk hij ook hoop ok op een cadeau want we gebruiken niks. Komt t dan komt zegt hij tja   kan nie tegen hormonen en condooms is ook nie alles  sorry. Zit er nog iemand zo  we kunnen alles betalen maar sparen niet echt  wel voor kids. Helllllppppppp moet ik mijn wens opzij leggen. Vrienden raken ik verwachting en dan wil ik ooook  en nee nie voor meid wat wel heel gaag zou zijn  want gevoel zegt ik jongens krijg  

Beer86 17 oktober 2014 17:05

Je verhaal is behoorlijk warrig. Wat ik er uit kan opmaken is dat jullie net rond kunnen komen zolang jij je bedrijf voort zet. Je hebt een slechte rug die krijgt heel veel te verduren tijdens en na een zwangerschap. Het risico is dat jij niet meer kan werken en geen inkomen meer hebt en jullie dan niet meer rond kunnen komen. Even los van alle spullen die jullie opnieuw moeten aanschaffen.


Ik ben van mening waar 2 kunnen eten lukt 3 ook. Maar in jou geval als je echt zo krap zit dat er geen ruimte is voor spaargeld voor jullie zelf zou ik het echt afraden. Wat een moeilijke keuze.

Verder in je verhaal schrijf je dat jullie geen voorbehoedsmiddelen gebruiken en dit alle 2 goed vinden, daaruit maak ik op dat jullie alle 2 toch wel heel graag een 3de willen.

Probeer toch ergens wat geld te sparen. Ga kijken of je je inkomen kan uitbreiden waardoor het wel lukt.

Je zou er toch ook echt van uit moeten gaan dat je een meid kunt krijgen.

joel 15 oktober 2014 16:02

Niemand???

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×