Grote gezinnen

Een gezin wordt als groot beschouwd als je vier of meer kinderen hebt. Een groot gezin kan op de natuurlijke manier bestaan, maar door een samensmelting van gezinnen of door de komst van adoptie- of pleegkinderen. 

Financiële kosten

Een groot gezin kost veel geld. Geld is dan ook vaak de grootste zorg in een groot gezin. Je wilt je kinderen natuurlijk meer bieden dan alleen kleding en eten. Ook sport en een opleiding is belangrijk. 

Gebrek aan tijd

Als je een groot gezin hebt, is het van belang dat je probeert elk kind voldoende aandacht te geven. Dit is soms nogal moeilijk door tijdgebrek maar probeer af en toe wat leuks in te plannen met één kind alleen. Deze speciale aandacht vinden kinderen erg leuk.

Voordelen van een groot gezin

Een groot gezin heeft natuurlijk niet alleen maar nadelen. Voordelen zijn dat je kinderen altijd iemand hebben om mee te spelen en om elkaar later in het leven te steunen. Ook kunnen klusjes in en rondom het huis makkelijker verdeeld worden. 

Media Filter
Nath35

vrijdag 18 december 2015 16:06

Kinderwens na sterilistatie

Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier en vind het fijn om hier mijn ervaringen te delen!

Ik ben mama in een samengesteld gezin.

Wij zijn inmiddels 9 jaar met z'n allen!

Ik bracht 3 jongens mee en mijn man had al een meisje en een jongetje. Samen hebben we nog een dochter gekregen. 

Afijn, de oudste is inmiddels 18 jaar en de jongste 6.

6 jaar geleden na de geboorte van mijn dochtertje, hebben we ons, achteraf veel te snel, laten overhalen tot sterilisatie via de Essure methode. Deze methode is onomkeerbaar. 

De afgelopen paar jaar hadden wij ontzettend veel spijt van deze veel te definitieve beslissing en zijn we langzaam aan ons gaan verdiepen in een andere manier van zwanger worden.

Afgelopen september hebben we de knoop doorgehakt, ik ben tenslotte nu 35 jaar. We  besloten om voor advies naar de gynaecoloog te gaan. Al vrij snel was duidelijk dat de enige manier om nog zwanger te kunnen worden het IVF traject zou zijn. 

Wij zijn nu begonnen met de eerste poging! Zeer spannend allemaal. 

Ik merk dat ik het moeilijk vind om te delen. 

Er zijn natuurlijk veel mensen die een kinderwens hebben waarbij het allemaal maar niet lukt. Wij hebben samen al 6 prachtige mensjes. Ik wil mensen niet kwetsen, maar ik voel me heel erg gelukkig bij het feit dat wij nog een kans krijgen en realiseer me tegelijkertijd dat we al heel gezegend zijn met onze kinderen.

Annelein Van Hertem

donderdag 24 juli 2014 20:46

Nog een vierde na drie jongens????

Ik ben een mama van 33 jaar met drie leuke jogens van 6, 4.5 en 3 jaar. Ze zijn mijn grote schatten...maar het blijft kriebelen voor een vierde. Als ik die leuke babyspulletjes allemaal bij mijn zus zie dan hunker ik zo naar nog een baby'tje. ik heb geen leuke zwangerschappen gehad en zou graag eens gerust zwanger willen zijn. Mijn hart zegt volmondig JA tegen een vierde ukje maar mijn verstand denkt er anders over. Heb ik wel voldoende tijd dan voor mijn andere drie jongens, tart ik het lot ook niet na drie gezonde knulletjes,... ik hunker ook wel naar een meisje en ben bang dat ik teleurgesteld ga zijn als het weer een jongentje zal worden. Wie kan mij helpen...mijn hart volgen of mijn verstand.... Mijn man lijkt het allemaal ok te vinden, bij drie houden of nog een beebje erbij....

rankietankie 28 april 2015 9:17

Hoi dames Gefeliciteerd met jullie zwangerschappen Wij hebben nu 2 meiden en een jongen… Ik ben 10,3 weken

maureen sombrero 27 april 2015 15:37

hihi zeg je nee dan krijg je er twee ,gefeliciteerd meis rankietankie .

ik ben nu ook zwanger van de 4de en na drie jongens snak ik naar een meissie ,wil ook wel is roze kopen hahaha sillysil wanneer ga jij het weten ? ik ben nu in week 11 grin

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×