Hoofdluis & neten

Hoofdluis komt meestal voor bij kinderen en wordt overgedragen door direct contact. Wanneer je kind bijvoorbeeld met een ander kind speelt of via beddengoed. 

Symptomen van hoofdluis

Wanneer je kind hoofdluis heeft, heeft hij waarschijnlijk last van jeuk. De luis maakt een klein bijtwondje op het hoofd om bloed te zuigen en dit zorgt voor flinke jeuk. 

Heeft mijn kind luizen?

Denk je dat je kind luizen heeft? Breng na het wassen van je kind zijn haar crèmespoeling aan en was deze niet uit. Kam daarna de haren van je kind met een grove kam door. Zodra de kam soepel door de haren glijdt, kun je verder gaan met een luizenkam. Plaats deze kam steeds op de hoofdhuid en trek hem vervolgens met lange halen door het haar. Veeg de kam af aan een licht oppervlak, zoals een toiletpapiertje. Kijk na elke haal of er op het papier luizen of neten zitten.

Behandeling van luizen

Hoofdluis behandel je met een luizendodend middel te gebruiken. Er zijn verschillende luizenlotions, -shampoos en -crèmespoelingen. In al deze producten zit insecticide. Je kunt luizendodende middelen kopen bij  de apotheek. Let op: als je kind luizen heeft, is het belangrijk dat elk gezinslid een luizenbehandeling ondergaat. Licht ook de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of school van je kind in.

Media Filter
anoniem001

vrijdag 6 mei 2016 22:41

Oplossingen hoofdluis na de shampoo heel veel haarlotion! En de beestjes uitkammen… en uitspoelen!

Als je telkens om de paar dagen altijd haren wast, en het haar heel glad maakt met lotion kom je er heel snel vanaf en blijven ze weg! Je neemt met je te gladde haar geen nieuwe beesten mee... althans wij hebben ze nooit! Ook al zitten mn kinderen naast de luizen kinderen op school en spelen ze veel met hen! 

Een fantastisch slimme juf had deze tip en wij hadden op de school waar heel veel luis voor kwam in de klas, meer dan bij andere scholen die ik ken, geen luis en de rest wel... 

wij namen de tip niet zomaar voor lief en houden ons er nog aan! 

Ook het huis extreem wassen en schoonhouden desnoods met spray door het huis tegen luis... en dan in combinatie met zelf heel glad haar houdt ze weg!

Candice

donderdag 27 maart 2014 14:26

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×