Hoofdpijn

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten bij zwangere vrouwen. Vaak komt het in het eerste trimester voor. Maar ook wanneer je niet zwanger bent, kan je natuurlijk last hebben van hoofdpijn.

Oorzaken van hoofdpijn

Hoofdpijn tijdens je zwangerschap kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. Een aantal voorbeelden zijn: de verandering in je hormonen, moeheid, een lage bloedsuikerspiegel, uitdroging en stress. Wanneer je niet zwanger bent, kan hoofdpijn ook veroorzaakt worden door stress of een tekort aan vocht.

Spanningshoofdpijn

Deze soort van hoofdpijn komt het meest voor. Vaak wordt het beschreven als pijn aan beide kanten van je hoofd. Spanningshoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door slaapgebrek, depressie en een cafeïneontwenning. Ook de veranderingen in je hormoonhuishouding kunnen leiden tot spanningshoofdpijn.

Migraine

Migraine kenmerkt zich als een stevige en kloppende pijn die aan één kant van je hoofd zit. Soms kan de pijn ook aan allebei de kanten van je hoofd zitten. Ongeveer 18 procent van alle vrouwen heeft in haar leven wel eens last van migraine. De oorzaak van migraine is niet helemaal duidelijk. Migraine kan ook zorgen voor misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×