Berg

Berg is een huidaandoening waarbij er een dikke, vettige en gelige uitslag ontstaat, in combinatie met roodheid en schilfering van huid. Deze huiduitslag komt voor op het hoofd, de wenkbrauwen, de plooi tussen de neus en wangen, achter de oren en op de borst van je baby. Het komt vaak voor bij baby’s vanaf de 6e tot de 8e week na de geboorte en tot de 3e of 4e maand na de geboorte. Gelukkig is het niet besmettelijk en verdwijnt het vaak weer vanzelf.

Oorzaak van berg

Er wordt gedacht dat berg ingedroogd vet is, waar de huid van je baby mee bedekt was in de baarmoeder. Een andere mogelijkheid is dat het vet een tijdje op de hoofdhuid van je baby blijft zitten. Als dit het geval is, is er eigenlijk geen sprake van eczeem. Het vet is dan een natuurlijke beschermlaag van de huid tegen temperatuurverschillen. Je kan berg niet voorkomen.

Behandeling berg

Je kunt berg niet voorkomen en je hoeft het niet per se te behandelen. Wil je toch iets tegen de jeuk doen? Gebruik dan een gistdodende shampoo. Pas op, want deze shampoo prikt in je ogen. Een andere oplossing is de schilfers verwijderen met een zachte borstel of bij de apotheek speciale producten tegen berg kopen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×