Droge huid

Ieder kind kan wel eens last hebben van een droge huid. Dit komt door een verminderde talgproductie of door aangeboren droogte van de huid. Een droge huid is helaas niet te voorkomen.

Voorkom een extreem droge huid

Een droge huid kan je helaas niet voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat de huid niet nog droger wordt. Dit kun je doen door je baby te wassen met speciale, zeepvrije babyproducten. Een gewone zeep is vaak te agressief voor de babyhuid. Ook is het verstandig om niet meteen olie aan het water toe te voegen als je je kind in bad doet. Wanneer je dit wel doet, sluit de huid zich direct af. Hierdoor kan de droge huid geen vocht meer opnemen.

Een vissenhuidje

Als je kind ondanks alle goede zorg toch een droge huid blijft houden, heeft je kind waarschijnlijk een ‘vissenhuid’. Een vissenhuid, ook wel ichthyosis genoemd, is een erfelijke en onschuldige huidaandoening. Wanneer je kind deze aandoening heeft, wordt hij geboren met een normale huid. Maar na een paar maanden, en vaak zelfs jaren, wordt de huid droog. Heb je het vermoeden dat je kind een vissenhuid heeft? Neem dan contact op met je huisarts.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×