Krentenbaard

Krentenbaard is een besmettelijke infectie. Het kenmerkt zich door blaasjes, korstjes en rode vlekken op de huid van je kind. Meestal zit het rond de neus of mond, maar het kan ook op het hele lichaam voorkomen.

De infectie

Vaak begint de infectie op een plaats van de huid waar al beschadigingen zijn. Zoals een schaafwond of een krabplekje. Op de plek van de beschadiging ontstaan enkele rode vlekjes en blaasjes met gele pus. Wanneer een blaasje openbarst, droogt het in. Er ontstaat dan een honinggeel korstje.

Tips bij krentenbaard

Om de verergering van krentenbaard en besmetting van andere kinderen tegen te gaan, is het belangrijk dat je een aantal hygiëneregels toepast. Was de plekjes met een desinfecterend middel, zoals povidonjodium, en houd de plekjes droog. Zorg ook dat je kind regelmatig zijn handen wast en niet te veel aan zijn blaasjes zit.

Licht ook je omgeving in, zoals het kinderdagverblijf of de school van je kind. Daarnaast moet je alles wat je kind veel aanraakt minimaal 1 keer per dag schoonmaken. Zoals deurklinken en zijn speelgoed.

Behandeling van krentenbaard

Over het algemeen gaat krentenbaard binnen 1 tot 3 weken vanzelf over. Je hoeft naast de hygiëneregels geen medicijnen te gebruiken. Je kan eventueel tegen de jeuk zinkolie gebruiken. Als je kind naast de krentenbaard ook ziek wordt, is het slim om een bezoek te brengen aan de huisarts.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×