Oorzaak van huidproblemen

Huidproblemen komen veel voor bij kinderen. Eczeem is het meest voorkomende probleem, met zo’n 20 procent van de kinderen die hier last van heeft.

Redenen voor huidproblemen:

Te lang in een warm bad

Tegenwoordig worden baby’s en kleine kinderen te lang in warm water gehouden als ze in bad zitten. Als je kind langer dan 5 minuten in het water zit, kan zijn huid uitdrogen. Ook raakt de huidbarrière van je kind verstoord, wat kan leiden tot een gevoelige huid.

Verschillende huidverzorgingsproducten

Veel kinderen komen op jonge leeftijd al in aanmerking met verschillende huidverzorgingsproducten, zoals zeep en shampoo. Deze producten bevatten verschillende ingrediënten die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een huidallergie bij je kind.

Buitenspelen

Omdat kinderen minder buitenspelen dan vroeger, komen ze ook minder in aanraking met bacteriën op straat. Hierdoor bouwt je kind minder weerstand op en kan zijn huid sneller geïrriteerd raken.

Erfelijke aanleg

Bij het ontwikkelen van bepaalde huidaandoeningen speelt erfelijke aanleg een rol.

Andere factoren

Andere externe factoren die huidproblemen kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld voedsel en invloeden van buitenaf, zoals stuifmeel of huisstofmijt.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×