Pukkeltjes

Je baby kan vlak na de geboorte, zo rond de 2e tot 4e week, last hebben van pukkeltjes. Deze pukkeltjes worden veroorzaakt door hormonen en wordt ook wel baby-acne genoemd.  

Oorzaak van baby-acne

Tijdens je zwangerschap staat je baby via de navelstreng in contact met jouw bloedbaan. In jouw bloed zitten hormonen die na de bevalling nog een korte tijd in het bloed van je baby zitten. Hierdoor kan je baby onder andere op zijn neus een vette laag en pukkeltjes krijgen. De pukkeltjes zijn verstoppingen van de poriën, die worden veroorzaakt door opeenhopingen van talg. Vaak gaat baby-acne binnen een aantal weken vanzelf weer over.

Miliae

Als je baby witte stippeltjes rond zijn neus heeft zitten, heeft hij waarschijnlijk miliae. Dit wordt veroorzaakt door verstopte talgkliertjes. Miliae is onschuldig en verdwijnt vanzelf weer.

Warmte-uitslag

Warmte-uitslag veroorzaakt jeukende, rode plekjes en blaasjes op je baby’s gezicht, nek, borst en rug. Dit komt doordat de zweetklieren van je kind verstopt raken. Baby’s hebben vaak last van warmte-uitslag bij warm weer, koorts en hoge luchtvochtigheid.

Erythema Toxicum Neonatorum

Je baby kan ook vlekjes op zijn lichaam krijgen, die lijken op vlooienbeten. Je baby heeft dan last van de goedaardige huidaandoening Erythema Toxicum Neonatorum. De oorzaak hiervan is onbekend. Vaak verdwijnen de plekken binnen een week.

Media Filter
Candice

donderdag 27 maart 2014 15:05

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×