Rode vlekken

Rode vlekken kunnen een teken zijn van verschillende ziektes. Waterpokken, de vijfde ziekte, de zesde ziekte en rode hond zijn de meest voorkomende ziektes die vlekken veroorzaken.

Waterpokken

Als je kind waterpokken heeft, begint dit met hoesten, rode ogen en niezen. Vervolgens krijgt hij ook koorts en uitslag. Op het hele lichaam kunnen rode vlekjes en blaasjes ontstaan. Ook in de mond, tussen het haar en op de oogleden. Als je kind aan de plekjes gaat krabben, kan het gaan ontsteken. Na elke dagen drogen de blaasjes uit en ontstaan er korstjes. Het kan twee weken duren voordat deze weg zijn.

De vijfde ziekte

De vijfde ziekte begint met rode wangen met symmetrische rode vlekjes. Hierbij verspreidt de uitslag zich naar de romp, armen en benen. Ook kan de hele huid rood worden door de vele vlekken. Vaak verdwijnt de uitslag na een dag of 10.

De zesde ziekte

Deze ziekte veroorzaakt hoge koorts. Ook kunnen de klieren in de hals en achter de oren opzetten. Na 3 tot 5 dagen daalt de temperatuur van je kind weer. Bij de zesde ziekte ontstaan er kleine lichtrode vlekjes op de romp en in lichte vorm soms ook in het gezicht. De uitslag zal binnen 1 of 2 dagen weer wegtrekken.

Rode hond

Het eerste teken van rode hond zijn opgezette klieren achter de oren. De volgende dag ontstaan er rode vlekken in het gezicht en achter de oren. Later verspreiden deze zich over het hele lichaam.

Media Filter
pimbeek

vrijdag 6 februari 2015 12:56

Last van rode billetjes

Mijn zoontje van 8 maanden heeft last van rode billetjes. Ik heb al verschillende soorten luiers geprobeerd maar steeds blijft hij het houden. Ik kreeg namelijk te horen dat het soms ook kan liggen aan welke luiers het kindje draagt. De volgende luiers heb ik al gehad: Bambino Mio, Bambo, Bebino, Bumblies, Pampers en Libero. Bij al deze luiers had mijn kindje deze rode vlekjes? Iemand die misschien een ander merk weet aan te raden wat wel goed is? Ik hoor graag van jullie.

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×